Quantcast

Baudoms už lenkiškas lenteles – po pusę algos

Per 43 tūkst. litų siekiančią baudą už nenukabintas lenteles lenkiškais užrašais Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslovas Daškevičius sako mokėsiąs dalimis.

"Po truputį mokėsiu, atlyginimas 4 tūkstančiai, tai gal po pusę atlyginimo", - pirmadienį BNS sakė B.Daškevičius, kartu patvirtinęs, jog mokėti baudos dar nepradėjo.

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos vadovas sakė negalintis baudos sumokėti iš Lenkijos politikų bei vietos žmonių pervestų pinigų.

"Solidarumo fondas - ne baudai, čia man gal paramą iš to fondo skirs, gal kompensuos, aš negaliu iš to fondo paimti pinigėlių, čia ne mano pinigai. Čia reikia pačiam sumokėti, o po to ar prašyti, kad padengtų mano išlaidas, ar kaip", - svarstė B.Daškevičius.Praėjusią savaitę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovo Jaroslavo Narkevičiaus kvietimu Lietuvoje viešėję Le

nkijos politikai patvirtino surinkę aukas ir lenkų tautinei mažumai pervedę 30 tūkst. zlotų (apie 25 tūkst. litų).

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius B.Daškevičius baudą turėjo sumokėti iki praėjusios savaitės ketvirtadienio vakaro. Klausiamas, ar sumažėjo dvikalbių lentelių rajone, B.Daškevičius sakė, jog dalis nukabinta, dalis - ne. Pasirūpinti lentelių nukabinimu jis įpareigojo seniūnus.

Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje konservatorius Audrius Skaistys sako, jog dėl teismo sprendimo  nevykdymo vėl bus kreipiamasi į teismą.

"Mes kreipsimės į antstolį dėl to, kad nesumokėjo, jisai gali išieškoti, bet baudą skiria teismas, ir aš spėju, kad dabar (bauda - red.) bus ne tik už nenukabinimą lentelės, bet ir už baudos nesumokėjimą", - BNS sakė A.Skaistys.

Pernai gruodžio 23 dieną Vilniaus apygardos teismas sprendimo nukabinti dvikalbes gatvių pavadinimų lenteles nevykdančiam Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriui skyrė po 100 litų baudą už kiekvieną teismo sprendimo nevykdymo dieną. Teismo sprendimas nevykdomas nuo 2008 metų rugsėjo, todėl susidarė 43 tūkst. 400 litų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lytas

lytas portretas
Dabar reikia baudas ant kieno namo kabo lentele šeimininkui ir problema bus greit išspresta tik nustatei data kada nuimt ir už kiekviena uždesta diena delspinigiai .

Arklys

Arklys portretas
Visi Lietuvos piliečiai,privalo gerbti Lietuvos įstatymus,tai ir man aišku.

ukas

ukas portretas
dazniau baudas lenkams bus pinigu aukso kasykla
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių