Quantcast

Balas stojantiems į aukštąsias mokyklas bus perskaičiuojamas kitaip

  • Teksto dydis:

Balas stojantiesiems į valstybės finansuojamas vietas universitetuose ir kolegijose nesikeičia, bet perskaičiuojamas į 10-balę sistemą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius patvirtino 2019 metų mažiausius konkursinius balus stojant į valstybės finansuojamas studijų vietas universitetuose ir kolegijose.

Anot ministerijos, skaičiuojant konkursinį balą valstybiniai brandos egzaminai iš 16–100 balų vertinimo skalės bus perskaičiuojami į 4–10 skalę, dėl to keičiasi ir mažiausio konkursinio balo skaitinė išraiška.

Nors skaitinė minimalaus konkursinio balo išraiška pasikeičia, jo vertė išlieka tokia pat kaip pernai, praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

2018 metais galiojęs minimalus konkursinis balas stojant į universitetus 3,6 šiemet perskaičiuojamas į 5,4, o stojant į kolegijas – 2 į 4,3 balo.

Ministerija teigia, kad naujasis konvertavimas geriau atspindės abituriento pasiekimus nei ligi šiol naudotas skaičiavimas.

„Stojamojo balo skaičiavimo pakeitimas leis matyti realesnį vaizdą – jei abiturientas 10 balų skalėje surinko penkis balus, tai reiškia, kad jo pasiekimai verti penketo. Anksčiau buvo trys skirtingos vertinimo skalės: mokyklinio dešimtuko, valstybinių egzaminų šimtuko ir stojamojo balo dešimtuko, kuris nesutapo su mokyklinio dešimtuko. Nuo šiol šios vertinimo skalės suvedamos į vieną“, – sistemą aiškina ŠMSM.

Kaip ir pernai, konkursinis balas bus skaičiuojamas iš keturių dalykų brandos egzaminų. 5,4 balo (2018 metais – 3,6) susidaro, jeigu mokinys išlaiko 4 brandos egzaminus pagrindiniu lygiu. Slenkstinį balą 4,3 (2018 metais – 2) stojantysis surenka 4 brandos egzaminus išlaikęs patenkinamu lygiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių