Quantcast

Baigėsi karinių pratybų „Žaibo kirtis“ aktyvioji fazė

  • Teksto dydis:

Marijampolės rajone šeštadienį baigėsi Lietuvos kariuomenės organizuotų nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis 2017“ aktyvioji fazė. Kariuomenės greito reagavimo ir taikos meto užduočių operacinės pajėgos treniravosi ir tikrino pasirengimą laiku reaguoti į ginkluotus incidentus, spręsti šių dienų karines grėsmes.

„Pratybomis „Žaibo kirtis 2017“ siunčiame žinią, kad mūsų jauna, stipri ir gabi kariuomenė yra visada pasirengusi prireikus apginti Tėvynę. Ne mažiau svarbu ir tai, kad visų pratybų metu kariai jautė išskirtinę visuomenės paramą – kariuomenės ir visuomenės vienybėje yra mūsų jėga“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai cituojamas paskutinę pratybų operaciją stebėjęs krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Paskutinę pratybų operaciją taip pat stebėjo Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas, pratybų vadovas Jungtinio štabo viršininkas generolas majoras Vitalijus Vaikšnoras, pajėgų vadai, visi Krašto apsaugos ministerijos viceministrai bei Vidaus reikalų ministerijos padalinių atstovai.

Apibendrinamas pratybas V.Vaikšnoras akcentavo, kad pratybos praėjo ne tik sklandžiai, bet ir visi pratybų dalyviai, kariai pademonstravo aukštą profesionalumo lygį, pasirengimą ir ryžtą ginti Tėvynę.

„Lietuvos ginkluotosios pajėgos niekam neleis kėsintis į Lietuvos Valstybės suverenitetą ir Lietuvos piliečių laisvę“, – pabrėžė V.Vaikšnoras.

Artimiausiomis dienomis pratybose dalyvavę daliniai bus persidislokuos į savo nuolatinės dislokacijos vietas Alytuje ir Rukloje.

Vienos pagrindinių šių metų Lietuvos kariuomenės nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis 2017" prasidėjo balandžio 28 dieną. Jose Lietuvos kariuomenės taikos meto užduočių operacinių pajėgų, greitojo reagavimo pajėgų kariai ir juos remiantys padaliniai treniravosi veikti hibridinių grėsmių atveju.

Marijampolės ir Vilkaviškio regionuose vykusiose pratybose kartu su Lietuvos kariais treniravosi Policijos departamento, Viešojo saugumo tarnybos ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" pareigūnai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai. Taip pat kartu treniravosi savivaldybių ir Lietuvos šaulių sąjungos atstovai, ligoninių personalas.

Iš viso šiose pratybose dalyvavo apie 3 tūkst. karių, apie 500 pareigūnų ir apie 200 civilinių institucijų darbuotojų. Taip pat buvo pašaukta 2 tūkst. rezervo karių. Pratybose kartu dalyvavo apie 130 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kariuomene su nato patrankom apgins nuo busimu priesu, o kas apgins nuo esamu banditeliu kurie grobia ir gyva uzkasa kedainiu rajone...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių