Quantcast

Atrinkti stebėtojai, prižiūrėsiantys šauktinių sąrašo sudarymą

Visuomenininkai neparodė labai didelio entuziazmo stebėti, kaip bus sudaromas šauktinių sąrašas. Tačiau, kaip teigia Krašto apsaugos ministerijos atstovas majoras Gedeminas Davydovas, stebėtojų surinkta tiek, kiek reikia, – lygiai dešimt.

Krašto apsaugos ministerija kvietė visuomenines organizacijas, atitinkančias reikalavimus, teikti pasiūlymus dėl jų atstovų galimybės dalyvauti šauktinių sąrašų sudarymo stebėjime. Pasak G. Davydovo, per dvi savaites kandidatų sulaukta iš aštuonių organizacijų.

„Manau, kad [visuomeninės organizacijos buvo] nelabai aktyvios, tikėjomės didesnio susidomėjimo iš visuomeninių organizacijų. [...] Gal ne visos visuomeninės organizacijos tą žinią pagavo. Bet kandidatų surinkome pakankamai, lygiai tiek, kiek leidžia Vyriausybės nutarimas“, – sako majoras.

Šauktinių sąrašų sudarymą turės teisę stebėti dešimt kandidatų iš aštuonių organizacijų. Tarp jų nebuvo jokios konkurencijos. „Vyriausybės nutarimas numato: kas pirmas pateikia kandidatus (t. y. pirmi dešimt, atitinkantys reikalavimus), tie ir yra atrenkami. Kadangi visi dešimt kandidatų buvo pateikti ir atitiko reikalavimus, jiems ir buvo sudarytos sąlygos dalyvauti“, – dėsto Krašto apsaugos ministerijos atstovas.

Šį procesą stebėti turės teisę atstovai iš Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Vilniaus apskrities skyriaus, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos, Lietuvos šaulių sąjungos, Atsargos karininkų sąjungos, VšĮ „Trakinių partizanai“, asociacijos „Lietuvos skautija“, Lietuvos atsargos karininkų sąjungos ir Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos.

Anot G. Davydovo, iki gegužės 11 dienos planuojama su atstovais iš minėtų organizacijų susitikti ir pasitarti, bet tiesioginis darbas, šaukimo sąrašų sudarymas, vyks gegužės 11 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hintas

hintas portretas
Geda butu netarnauti. Paneliu vietoje su netarnavusiais skystablauzdziais net nesikalbeciau.

jankis

jankis portretas
debilai,kurie nieko daugiau nesugeba,tai tegu ir tarnauna
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių