Quantcast

Atleistas NMA vadovas E. Bėrontas

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas BNS trečiadienį patvirtino, kad atleido Europos Sąjungos (ES) paramos lėšas skirstančios Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovą Eriką Bėrontą.

Ministras teigia tai padaręs dėl susiklosčiusių aplinkybių.

„Nusprendžiau jį atleisti. Aš manau, kad susidarė tokia situacija, kad būtų sunku agentūrai ir pačiam vadovui dirbti, atsakinėti į kylančius klausimus – turbūt tikrai ne toks yra agentūros ir jos vadovo darbas“, – BNS po susitikimo su E. Bėrontu sakė B. Markauskas.

Jis tikino, jog įsakymą dėl E. Bėronto jau pasirašė, o jo paskutinė darbo diena yra ketvirtadienis.

B. Markauskas pridūrė, kad oficiali atleidimo priežastis yra „sudėtingas vadovo darbas ir susiklosčiusios aplinkybės“.

Žemės ūkio ministras spėjo, kad E. Bėrontas veikiausiai kreipsis į teismą dėl šio atleidimo.

„Ta reakcija vienas dalykas, o kitas dalykas, tai kokie bus veiksmai. Man sunku prognozuoti. Tikriausiai taip (kad E. Bėrontas kreipsis į teismą dėl neteisėto atleidimo – BNS), nes tai būtų kaip ir normali procedūra“, – teigė ministras.

B. Markauskas tvirtino, kad jo nuomonę apie E. Bėrontą pakeitė gauta papildoma informacija, tačiau jis nenorėjo detalizuoti, iš kokios institucijos ir kokio pobūdžio ši informacija yra.

Su pačiu E. Bėrontu BNS kol kas nepavyko susisiekti.

E. Bėrontas vadovauti NMA antrai kadencijai paskirtas sausio pradžioje, nepaisant fakto, kad jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas teisėsaugos tyrime dėl beveik 4 mln. eurų ES lėšų iššvaistymo. Šis statusas reiškia, kad E. Bėrontas pareigūnams liudijo apie savo veiksmus, tačiau pareigūnams trūksta duomenų paskelbti jį įtariamuoju.

B. Markausko sprendimas paskirti E. Bėrontą buvo sulaukęs šalies vadovų kritikos.

FNTT prieš metus atliko kratas NMA. Tada B. Markauskas tvirtino, jog teisėsauga tyrė vieno buvusių tarnybos vadovų – Sauliaus Siliciko – administruotus projektus. FNTT nekomentuoja, ar šios kratos susijusios su vykdomu ES lėšų švaistymu.

Europos kovos su sukčiavimu tarnyba (OLAF) kartu su FNTT šiuo metu tiria, ar žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“ teisėtai panaudojo beveik 19 mln. eurų ES paramos. Didžioji dalis paramos kooperatyvui buvo suteikta 2010 metais, o papildoma 4 mln. eurų parama – 2016 metais, kai agentūrai jau vadovavo E. Bėrontas.

B. Markauskas prieš tapdamas ministru, buvo kooperatyvo valdybos nariu ir, pasak žiniasklaidos, dar buvo jo pajininkas. Šiuo metu kooperatyvo pajininkė yra B. Markausko mama Sofija Markauskienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš pašalies

Iš pašalies portretas
Bet gi Bėrontas įvykdė visus rodiklius, kurie buvo jam nistatyti (Valstybės tarnautojas) - kaip Gerb. Ministras minėjo. Tai kokiA ATLEIDIMO PRIEŽASTIS? valstybės tarnautojui, Premjero, Prezidentės nuomonė, tai kam tada reiklainga valstybės tarnyba, rodikliai? kam visa tai?

Gugis

Gugis portretas
Atleistas, tai ne bausme.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių