Quantcast

Atidėti tarnybą prašo kas 15-tas šauktinis

  • Teksto dydis:

Į karo prievolės centrus iki ketvirtadienio ryto prisistatė per 400 šauktinių, tarnybą kol kas prašo atidėti beveik kas penkioliktas jaunuolis.

Į karo prievolės centrus iki ketvirtadienio ryto prisistatė per 400 šauktinių, tarnybą kol kas prašo atidėti beveik kas penkioliktas jaunuolis, rodo kariuomenės informacija.

Krašto apsaugos ministerija BNS patvirtino, kad pirmieji privalomai šaukiami karo prievolininkai trečiadienį prisistatė į du iš šešių regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių - Vilniaus ir Kauno.

Sostinės karo prievolės ir komplektavimo skyriuje BNS informavo, kad iki trečiadienio vakaro čia registruoti 374 atvykę šauktiniai, 20 jų pateikė prašymus dėl tarnybos atidėjimo.

Tuo metu Kaune iki trečiadienio vakaro sulaukta dešimtkart mažiau - 38 šauktinių, septyni iš jų pateikė dokumentus prašydami atidėti tarnybą.

„Numatoma, kad į visus skyrius atvykti privalomai šaukiami karo prievolininkai pradės nuo birželio 15 dienos. Taip pat dar ne visi šaukimo nurodymai yra išsiųsti, jie turi būti išsiųsti iki birželio 11 dienos“ - rašoma ministerijos atsiųstame atsakyme.

Kariuomenė, trečiadienio duomenimis, iš viso jau sulaukė 1637 savanorių, 46 iš jų yra merginos.

Šiemet į Lietuvos kariuomenę ketinama pakviesti apie 3 tūkst. šauktinių. Kariuomenės vadovybė teigia, kad taip siekiama užpildyti kariuomenės dalinius ir sukurti rezervą.

Pirmenybė paskiriant asmenis į dalinius teikiama savanoriams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Karas ir mūsų ateitis: Daugelis teigia, kad robotai yra mums nebaisūs, nes mes esame žymiai protingesni už robotus. Ir aplamai, neva tai niekam nenaudinga gaminti robotus, kurie naikintų žmones. Deja, robotų panaudojimas karuose rodo, kad tokia idėja yra neteisinga. Jau dabar technologiškai išvystytuose karuose greitai judanti raketa kovoja su kita greitai judančia raketa. Žmogui šioje kovoje nėra vietos, nes viskas vyksta žmogui pernelyg greitai, todėl tokie karo robotai turi būti autonomiški: robotai turi surasti taikinį ir nuspręsti, ar tas taikinys yra naikintinas, pakankamai greitai. Dėl tokių, žmogui neprieinamų, greičių žmonės negali prisiimti atsakomybę už tokių robotų veiksmus. Jau trisdešimt šalių naudoja tokius robotus [1]. Tokie robotai jau padarė klaidų, kurios sunaikino du lėktuvus [2]. Pasirinkimas aiškus: arba mes uždrausime autonomiškų robotų panaudojimą kare, arba turėsime robotus, kurie pačių robotų sprendimu naikins žmones. (mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių