Quantcast

Artėja kardinalios permainos – šaltį keis pūgos

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje šalį kaustys kol kas didžiausias šios žiemos šaltis. Visgi, jau penktadienio dieną į šalį plūstels orų permainos – temperatūra kils, atkeliaus kritulių banga. Savaitgalį orai bus gerokai švelnesni.

Šiandien, po žvarbaus ryto, dieną vietomis numatomi pragiedruliai, spaus šaltis, kuris vakarėjant dar labiau sustiprės. Numatomas silpnas, nepastovios krypties vėjas. Menki krituliai pasirodys tik vietomis, daugiausiai vakariniuose šalies rajonuose. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje bus apie –10, Šiauliuose apie –8 laipsnius šalčio. Prie jūros vyraus –4 laipsnių šaltukas.

Penktadienį orai keisis: į šalį grįš pūgos, temperatūra pakils. Visgi, nakties metu didesnių permainų dar nebus, šalį ir toliau kaustys šaltis. Didesnėje šalies dalyje debesuotumas bus mažas, tad šaltis paspaus iki –18–15 laipsnių, vietomis rytiniuose, pietrytiniuose šalies pakraščiuose gali atšalti ir iki –20 laipsnių. Šiaurės vakarinėje šalies dalyje temperatūra svyruos tarp –13–6 laipsnių, pajūryje permainos prasidės pirmiausiai, čia vyraus –4–0 laipsnių šaltukas. Ryte iš šiaurės vakarų atkeliaus kritulių banga. Dangus palaipsniui apsiniauks visur, o krituliai per dieną keliaus rytų link. Daug kur snigs, vietomis gausiai, kils ir pūga. Mišresni krituliai numatomi pajūryje, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose. Keliuose eismo sąlygos bus sudėtingos: ne tik dėl sniego, bet ir plikledžio, lijundros. Dieną taip pat įsismarkaus ir pietvakarių krypties vėjas, kurios gūsiai sieks 13–17 metrų per sekundę. Vilniuje dieną šals iki –8, Kaune ir Panevėžyje iki –5 laipsnių. Šiauliuose bus apie –4 laipsnius šalčio. Visgi, po pietų šaltis sparčiai trauksis. Pajūryje termometrai fiksuos 3 laipsnius šilumos.

Šeštadienio naktį rytiniuose ir pietiniuose šalies rajonuose dar pasnigs. Likusioje šalies dalyje numatomi pragiedruliai. Temperatūra svyruos tarp –7–2 laipsnių šalčio. Pajūryje išsilaikys 0–1 laipsnio šiluma. Dieną bus debesuota su pragiedruliais, negausiai pasnigs tik kai kur. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Daugelyje vietovių temperatūra svyruos apie nulį. Kiek šalčiau bus rytinėje šalies dalyje, kur temperatūra sieks –2–1 laipsnį. Prie jūros bus šilčiausia, čia oras šils iki 3 laipsnių. Vėlai vakare debesys atneš kritulių, daugiausiai sniego.

Sekmadienio dangų niaukstys debesys, daug kur snigs. Išsilaikys panaši temperatūra kaip ir šeštadienį. Naktį šaltis sieks –6–1 laipsnį. Dieną bus apie –2–0 laipsnių šalčio, o prie jūros apie 1 laipsnį šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį tęsis krituliai, temperatūra stipriai nesiskirs nuo savaitgalio. Antradienį ir trečiadienį, tikėtina, jog atšals truputį stipriau, pūs gūsingas šiaurės vakarų krypties vėjas, protarpiais pasnigs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių