Quantcast

Vyriausybė nepritaria nemokamam visų pradinukų maitinimui nuo 2016-ųjų rugsėjo

  • Teksto dydis:

Vyriausybė nepritaria nemokamam visų pradinukų maitinimui nuo 2016-ųjų rugsėjo

Vyriausybė posėdyje trečiadienį patvirtino neigiamą išvadą dėl kelių parlamentarų siūlymo nemokamą maitinimą skirti visiems vaikams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas.

„Įvertinus tai, kad šalies ekonominė situacija nors ir gerėja, tačiau nėra pakankamai stabili, siekiant užtikrinti tinkamą jau prisiimtų ir numatomų prisiimti valstybės įsipareigojimų (sumažintų pensijų kompensavimas, skatinamųjų įmokų į pensijų fondus padidinimas nuo 1 iki 2 proc., valstybinių pensijų kompensavimas ir kt.) įgyvendinimą, esant ribotoms valstybės finansinėms galimybėms, šiuo metu tikslinga neprisiimti naujų įsipareigojimų, kuriems reikia papildomų Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų“, - sakoma išvadoje.

Pagal socialdemokratų Kristinos Miškinienės, Arūno Dudėno ir Ramintos Popovienės pateiktas pataisas siūloma nuo 2016 metų rugsėjo nemokamą maitinimą skirti visiems mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas, neatsižvelgiant į bendrai gyvenančių asmenų gaunamas pajamas.

Pritarus siūlymui, nemokamą maitinimą mokykloje papildomai gautų apie 94 tūkst. mokinių. Tam iš valstybės biudžeto, pirminiais skaičiavimais, papildomai metams reikėtų apie 20,33 mln. eurų (2016 metais - apie 9 mln. eurų). Mokyklų steigėjai patiekalų gamybos išlaidoms finansuoti papildomai turėtų skirti apie 4,9 mln. eurų (2016 metais - 2,2 mln. eurų).

Nemokamą maitinimą pradinukams Vyriausybė yra pažadėjusi savo programoje.

„Atkursime sugriautą mokinių, kurie mokosi pagal pradinio ugdymo programas, nemokamo maitinimo sistemą kaip rimtą pagalbą tėvams, kurie dienos metu dėl darbo pareigų negali pasirūpinti vaikais. Užtikrinsime, kad nemokamas maitinimas nevirstų skurdesnėmis sąlygomis gyvenančių mokinių pažeminimu (stigmatizavimu), patyčiomis“, - skelbiama Vyriausybės 2012–2016 metų programoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xxl

xxl portretas
Chocholus maitina,savus-ne!

manau

manau portretas
tokio amziaus vaikai nenusipirks ir neturi nesiotis pinigu......jiems turi buti duodama nedidele uzkandele,ir atsigerti.....nereikia sriubu ar sasisku......tokie vaikai po pamoku negali buti vieni namie....reiskiasi kazkas juos pasitiks ar lauks su pagamintais pietumis.....

Atsisakyti

Atsisakyti portretas
raštu nemokamao maitinimo turetu buti palikta tevams teisė. O maitinimas skiriamas visiems. Tai daroma ne vienoje išsivysciusioje šalyje.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių