Quantcast

Leis kaltinamiesiems siekti išteisinimo ir suėjus senačiai?

  • Teksto dydis:

Seimas svarstys siūlymą leisti kaltinamiesiems siekti išteisinimo ir po senaties termino. Tokias pataisas praėjusią savaitę parlamente pateikė teisingumo ministrė Milda Vainiutė, įgyvendindama Konstitucinio Teismo (KT) nutarimą.

Pagal dabartinę tvarką, suėjus baudžiamosios atsakomybės senaties terminui, teismas turi nutraukti bylą ir negali priimti ne tik apkaltinamojo, bet ir išteisinamojo nuosprendžio. KT teigimu, dėl senaties nutraukus bylą gali būti sudaromas įspūdis, kad kaltinamasis nebuvo nuteistas tik dėl to, kad suėjo minėti terminai, o tai sudaro prielaidas išlikti abejonėms dėl kaltinamojo nepriekaištingos reputacijos.

„Tai iš tikrųjų sustiprins asmens teisinę apsaugą baudžiamojo proceso metu. Vienas iš labai svarbių aspektų , tai užtikrins nekaltumo prezumpcijos reikalavimą tais atvejais, kai pats kaltinamas asmuo to prašo“, – pristatydama pataisas Seime sakė ministrė.

Teisingumo ministerijos parengtos pataisos numato, kad kaltinamojo reikalavimu teismas turėtų baigti nagrinėti baudžiamąją bylą iš esmės, nors ir būtų suėjęs senaties terminas. Jeigu išnagrinėjus bylą asmuo pripažįstamas nekaltu, prokuroro palaikomas valstybinis kaltinimas bus paneigtas ir panaikintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikia ELEMENTARIOS normos: "Teisminio nagrinėjimo metu senaties terminas NESKAIČIUOJAMAS".

,,,,sitam cha,,,,, asile skaityk straipsny

,,,,sitam  cha,,,,, asile  skaityk  straipsny portretas
ten ir suprasi apie ka eina kalba....sis konstitucinis nutarimas yteisina nepakaltinama banditizma ir korupciny kysininkavima ...

šitam cha

šitam cha portretas
Kam rašai apie tai, ko visiškai nesupranti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių