Quantcast

Ar kitąmet degalinėse dar bus parduodamas alkoholis - lieka neaišku

  • Teksto dydis:

Ūkio ministerija siūlo Vyriausybei nepritarti Seime svarstomai idėjai leisti degalinėse prekiauti alkoholiu iki 2019 metų - trejais metais ilgiau negu dabar numato įstatymas. 

Ministerija teigia, kad termino pratęsimas prieštarautų Alkoholio kontrolės įstatymo principams, nes šio įstatymo tikslas yra mažinti bendrąjį alkoholio suvartojimą, jo prieinamumą ir piktnaudžiavimą.

Ūkio ministerija taip pat mano, kad ūkio subjektai per penkerius metus galėjo tinkamai pasirengti nustatomam draudimui. Seimas dar 2011 metais nusprendė, kad alkoholiniais gėrimais prekiauti degalinėse nebūtų galima nuo 2016 metų.

Seime svarstomą siūlymą ilginti šį terminą užregistravę socialdemokratai Andrius Palionis, Eduardas Šablinskas ir Juras Požela teigia, kad nuo 2016 metų išaugtų nelegalaus alkoholio srautas į Lietuvą ir jo vartojimas, ypač provincijoje.

Degalinėse parduodama 2 proc. alkoholio, realizuojamo mažmeninėje rinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alkoholį

Alkoholį portretas
būtina pardavinėti degalinėse ištisą parą, kitaip iš ko pilicininkai gyvens:))

mes

mes portretas
Kadangi skatinamas alkoholizmas Lietuve....butinai pardavinekite benzokolonelese alkoholy ir dar visokiose myzalinese VISA PARA......juk toks svarbus produktas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių