Quantcast

Aplinkosaugininkai baudė lapų degintojus ir nedrausmingus vairuotojus

  • Teksto dydis:

Drausmindami lapus deginančius piliečius ir bet kur gamtoje automobilius paliekančius vairuotojus per pastaruosius mėnesius aplinkosaugininkai atliko daugiau kaip 500 patikrinimų, o pažeidėjams skirta per 4 tūkst. eurų baudų.

Pastaruosius du mėnesius šalies aplinkosaugininkai stebėjo, kaip gyventojai tvarkė žaliąsias atliekas, ar paisė draudimo jas deginti. Organizavę beveik 200 reidų aplinkosaugininkai nustatė per 40 pažeidimų ir skyrė beveik 650 eurų baudų. Daugiausia pažeidimų nustatyta Marijampolės ir Kauno regionuose, pranešė Aplinkos ministerija.

Aplinkosaugininkai primena, kad sausos žolės, nendrių, nukritusių medžių lapų, šiaudų, laukininkystės ir daržininkystės atliekų deginimas pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus užtraukia baudą nuo 28 iki 231 euro.

Nuo vasaros pradžios tikrinę, kaip vairuotojai laikosi automobilio statymo taisyklių, pareigūnai organizavo beveik 350 reidų ir nustatė tiek pat pažeidimų. Daugiausia pažeidimų nustatyta pajūryje – Klaipėdos regiono aplinkosaugininkai jų užfiksavo per 120. Nedrausmingiems vairuotojams, savo automobilius paliekantiems per arti vandens telkinių, ant miško paklotės ar samanų, skirta apie 3500 eurų baudų.

Automobilio palikimas tiesiog pakrantėje šeimininkui gali užtraukti įspėjimą arba baudą iki 144 eurų, o miškuose transporto priemones galima palikti tik paženklintose stovėjimo vietose arba ant miško kelių, jų pakraštyje. Važiavimas miško paklote, bekele yra draudžiamas.

Neteisėtas važiavimas per žolę užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 144 eurų, transporto priemonių statymas miške arba važiavimas bekele užtraukia įspėjimą ar baudą nuo 14 iki 57 eurų, jei toks pažeidimas padarytas saugomoje teritorijoje – nuo 86 iki 144 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių