Quantcast

Apklausa: Lietuvos gyventojai išlieka labiausiai pasitikintys ES

Lietuvos gyventojai išlieka labiausiai pasitikintys Europos Sąjunga (ES) tarp visų Bendrijos šalių, rodo šią savaitę paskelbta Eurobarometro apklausa.

Kovą atliktos apklausos duomenimis, ES pasitiki 66 proc. Lietuvos gyventojų. Antroje ir trečioje vietoje pagal palankumą ES yra portugalai ir danai – čia bendrija pasitiki 57 proc. gyventojų.

Pernai lapkritį Eurobarometro apklausoje ES pasitikėjo 64 proc. lietuvių ir taip pat pirmavo tarp visų ES šalių.

Naujausios apklausos duomenimis, mažiausiai ES pasitiki Graikija (27 proc.), Jungtinė Karalystė (30 proc.) ir Prancūzija (34 proc.).

Lietuvos kaimynės bendrija pasitiki vidutiniškai – palankūs ES buvo 49 proc. estų, 45 proc. latvių ir 43 proc. lenkų.

Paprašyti įvardinti du didžiausius iššūkius savo šalyje, lietuviai tradiciškai dažniausiai minėjo augančias kainas ir nedarbą, taip pat dažnai nurodė apmokestinimą.

Vykdant Eurobarometro tyrimą Lietuvos gyventojų apklausa buvo atlikta šių metų kovo 17–26 dienomis. Apklausti 1003 žmonės.

Tyrimas visoje ES vyko kovo 17–27 dienomis, apklausose dalyvavo 27998 bendrijos šalių gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MATOMAI ,,DELFIO,,, MELAGIAI

MATOMAI  ,,DELFIO,,, MELAGIAI portretas
persikrauste y BNS -sarage --dabar ten suda stumdo vienas kitam...

baikit meluoti

baikit meluoti portretas
Niekas čia nieko neapklausė,nesąmonė,dauguma nepasitiki ES,nes mato kaip atimama teisės valstybėms savarankiškai spręsti,tvarkytis savo šalyje ir primetami nurodymai,reikalavimai iš Briuselio.Jau vien ką reiškia ES nurodymai prievartiniu būdu liepė priimti nelegalus.Nepasitikiu ir niekada nepasitikėsiu tokia poltika.

hara

hara portretas
Kol Europos gyventojai, pagal rytu masonu plana, bus maisomi su afrikieciais bei kitatikiais ir visokios ponios is Vokietijos kviesis pas save vis daugiau valkatu, jokio pasitikejimo nebus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių