Quantcast

Aktualu vykstantiems į Lenkiją: bus laikinai grąžinta sienų kontrolė

  • Teksto dydis:

Lenkija planuoja nuo lapkričio 22 dienos iki gruodžio 16-osios įvesti laikinąją sienų kontrolę Šengeno erdvės viduje.

Tokių priemonių kaimyninė šalis imsis dėl šalyje vyksiančių su klimato kaita susijusių renginių: 24-osios Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos šalių konferencijos, 14-osios Kioto protokolo šalių susitikimo, 1-ojo Paryžiaus susitarimo šalių susitikimo 3-iosios sesijos ir kt. Laikinoji priemonė bus taikoma siekiant neleisti į Lenkiją įvažiuoti žmonėms, kurie gali trikdyti viešąją tvarką ar kelti grėsmę saugumui.

„Vyksiantieji tomis dienomis į kaimynę šalį gali būti tikrinami, tad turėtų nepamiršti asmens dokumentų. Pasų kontrolė bus įvesta prie sienų su Čekija, Vokietija, Lietuva, Slovakija bei jūros ir oro uostuose. Lietuvos kelių policija perspėja, kad leidimas nesivežioti automobilio registracijos pažymėjimo, draudimo poliso ar vairuotojo pažymėjimo galioja tik mūsų šalyje. Vykstantieji į užsienio šalis automobiliu šiuos dokumentus turėti privalo“, - rašo „Lietuvos žinios“.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti. Tačiau, tai turėtų būti išskirtinė priemonė, kurios imamasi tik kraštutiniu atveju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Zelemuncikui

To Zelemuncikui portretas
Juks i tvarteli konservu utele.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Kratys visus Lietuvos ubagus vagiančius Biedronkose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių