Quantcast

Akcija „Darom“: prezidentė kviečia gražinti aplinką sodinukais

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia visus kasmetinėje akcijoje „Darom“ ne tik švarintis, bet ir pagražinti aplinką sodinant medelius ar kitus augalus.

Prezidentė, ketvirtadienį kartu su Vilniaus psichosocialinės reabilitacijos centro „Rastis“ darbuotojais įkasė kelis sodinukus - ji tikisi, kad žydintys augalai padės greičiau atsigauti reabilitacijos centro globotiniams. Prezidentė pakvietė ir kitus „pagražinti Lietuvą“ bei taip suteikti džiaugsmo aplinkiniams.

„Noriu visus pakviesti į talką - talką ne tik išvalyti Lietuvą, bet ir pagražinti Lietuvą. Todėl šiandien pasirinkau būtent šią vietą, kur žmonėms tikrai reikalingas dėmesys ir pagalba. Ir žiedai, augalai, žydintys krūmai yra tai, kas džiugina, kas reabilituoja ir kas padeda žmonėms atsikelti nuo ligų ir didelių bėdų. Kviečiu visus Lietuvoje padėti visiems kuo galime, ne tik išsivalydami, bet ir džiugindami vieni kitus“, - žurnalistams kalbėjo D.Grybauskaitė.

„Tikiuosi, kad šie žydintys krūmai, obelaitės, alyva, kuriuos paliekame šiam centrui, leis ne tik pasidžiaugti gamta, bet ir pasidžiaugti gyvenimui“, - pridūrė ji.

Lietuvoje nuo psichikos ir elgesio sutrikimų kasmet gydosi daugiau kaip 160 tūkst. žmonių, išaiškinama apie 9 tūkst. naujų susirgimo atvejų. Tai – du su puse karto daugiau nei ES vidurkis.

Prezidentės teigimu, jiems reikalingas ne tik gydymas, bet ir pagalba po jo, todėl, pasak prezidentės, ši talka yra „puiki veikla ir tokių žmonių reabilitacijai, ir bendruomenės ryšiams sustiprinti“.

Savaitgalį startuosianti akcija „Darom“ rengiama jau dešimtą kartą. Pernai joje dalyvavo net 260 tūkst. gyventojų, jie surinko 3 tūkst. tonų atliekų Skaičiuojama, kad per devynerius veiklos metus akcijose dalyvavo 1 361 000 žmonių, buvo surinkta apie 38 tūkst. tonų atliekų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių