Quantcast

Akademikas E. Jovaiša: vaikai į mokyklą turėtų pradėti eiti nuo šešerių metų

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas akademikas Eugenijus Jovaiša siūlo vaikus į pirmą klasę leisti nuo šešerių, kad jaunuoliai mokyklos suole neužsisėdėtų iki 19–20 metų.

„Mums reikia atjauninti apskritai Lietuvą. Atjauninti ta prasme, kad kol kas mūsų jaunuoliai baigia mokyklą 19-20 metų, o tai jau labai didelis amžius šiais laikais. Mes užlaikome jaunimą mokykloje. Dėl to norėtume, kad privalomasis ikimokyklinis ugdymas prasidėtų nuo penkerių metų, o privalomas pradinis  – nuo šešerių metų“, – per spaudos konferenciją Seime antradienį sakė E.Jovaiša.

„Šitam projektui paskelbti visuomenei atėjo laikas, kad mes pradėtume diskusijas“, – teigė komiteto vadovas, pristatydamas pavasario sesijai paruoštus projektus.

Šiuo metu vaikai į pirmą klasę pradeda eiti septynerių metų.


Šiame straipsnyje: mokyklaeiti į mokyklą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ikimokyklinukas

Ikimokyklinukas portretas
Tokio amžiaus dalis vaikų dar labai dažnai serga, nepakelia streso, todėl ir blogai jaučiasi. Ir prieš šias Kalėdas iš 23 ikimokyklinikų vaikų tik 8 galėjo dalyvauti šventėje, nes kiti 15 sirgo!! Tai kaip mokykloje neatsilikti ir gerai jaustis?! Tik apie 7-uosius metus vaikai sutvirtėja, gerėja imunitetas. Pakeiskite programas, nereikalingus dalykus išmeskite, palikite 11 metų,, ir viskas pasikeis. Labai gabūs vaikai ir dabar gal mokytis nuo 5metų, bet tikrai ne visi!!

Savas

Savas  portretas
Tokiais akademikais tik tvoras ramstyti.Vaikas dar fiziskai nesustiprejes ir imuniteto dar neturintis.Kaimyne leido mergaite nuo seseriu tai daugiau,kaip puse mokslo metu prasirgo ir liko antriem metam.

...

... portretas
O kaip dėl pasiūlymo karinį parengimą pradėti nuo 5 metų?.. (ta prasme - jei vaikai anksčiau baigs mokyklas, tai anksčiau ir į armiją papuls - generolams reikia lengvai minkomo kontingento).
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių