Quantcast

Afrikinis kiaulių maras pasiekė Trakų rajoną

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad afrikinio kiaulių maro (AKM) diagnozė patvirtinta dviem šernams, sumedžiotiems Trakų rajono Grendavės seniūnijos miške. Tai pirmas AKM atvejis, nustatytas šiame rajone. Skaičiuojant nuo šių metų sausio, Lietuvoje tai jau 40 AKM židinys laukinėje faunoje.

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištirti šernų mėginiai buvo atrinkti vykdant nacionalinę AKM stebėsenos ir kontrolės programą.

Kadangi Trakų rajonas paskelbtas užkrėsta teritorija, papildomos stebėsenos ar ribojimo priemonės šiuose miškuose nebus taikomos.

AKM ir toliau plintant laukinėje faunoje, gyventojai, ypač medžiotojai, raginami būti atidūs ir laikytis biologinės saugos reikalavimų. Radus nugaišusį laukinį gyvūną, nedelsiant pranešti teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai ar privačiam veterinarijos gydytojui. Rastas gyvūnas neturi būti judinamas, kol jo neapžiūrės veterinarijos specialistai ir nebus paimti mėginiai tyrimams dėl užkrečiamųjų ligų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas 1

anonimas 1 portretas
Pauksciukas paciulbejo kad sernai buvo nusauti kaip ir varenos raj tik kazkodel apiformino traku raj idomu kodel?O gal cia tik girtu medziotoju pasakos :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių