Quantcast

Advokatas: V. Gapšį norėta apklausti kaip specialųjįį liudytoją

Buvusį Seimo narį Vytautą Gapšį tyrime dėl Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorės Ritos Aliukonienės ketvirtadienį norėta apklausti kaip specialųjį liudytoją, tačiau jis nesutiko.

„Nesutiko būti apklaustas specialiuoju liudytoju“,– BNS sakė V.Gapšio advokatas Saulius Juzukonis.

Pas buvusį „darbietį“ buvo atliktos kratos, iš V.Gapšio paimtas telefonas, kompiuteris.

„Įtarimų neteikė jokių“, – BNS sakė gynėjas. Liudytoju V.Gapšys apklaustas nebuvo.

S.Juzukonis V.Gapšį gynė Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje visų instancijų teismuose. Pernai gruodį Aukščiausiasis Teismas paliko galioti Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui anksčiau skirtą 6,8 tūkst. eurų baudą, V.Gapšys liko nubaustas 3,6 tūkst. eurų, buvusi finansininkė Marina Liutkevičienė – 5,7 tūkst. eurų baudomis. V.Uspaskichas ir V.Gapšys baudas jau yra sumokėję.

Atmesdamas V.Gapšio argumentus, kad jo pareigos Darbo partijoje nebuvo susijusios su buhalterinės apskaitos organizavimu ir vedimu, Aukščiausiasis Teismas nurodė, kad jis, būdamas partijos atsakingasis sekretorius, žinojo, jog partijoje ne visos piniginės lėšos yra oficialiai apskaitomos, ir davė nurodymus buhalterei Nijolei Steponavičiūtei iš neoficialiai apskaitomų lėšų apmokėti kuro bei telekomunikacijų išlaidas. Dėl tokių jo veiksmų iš dalies nebuvo galima nustatyti Darbo partijos 2004–2006 metų turto, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

S.Juzukonis sako netikintis tuo, ką teisėsauga skelbia apie galimą kyšininkavimą Darbo partijos byloje.

„Kolegija mišri, autoritetingi asmenys, ir atlikti tokius veiksmus? Neįmanoma buvo. (..) Gal ir buvo susitikimai, gal ten kas nors ką ir kalbėjo, šito nepaneigsi, bet manau, kad tyrimas tuo ir baigsis“, – mano advokatas.

S.Juzukonis sako, kad teisėjo V.Aiduko ir R.Aliukonienės nepažįsta asmeniškai ir nebendrauja. R.Aliukonienės vadovaujamas skyrius kuruoja nužudymų ir kitų sunkių nusikaltimų bylas, S.Juzukonis teigia tokių bylų nesiimantis.

„Kaip V.Gapšiui eiti aplinkui, jeigu aš esu? Pas mus net tokios kalbos nebuvo“, – tikino gynėjas.

Ketvirtadienį Generalinės prokuratūros atstovai pranešė, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vadovės R.Aliukonienės yra susijęs su Darbo partijos bylos nagrinėjimu Aukščiausiame Teisme.

Pasak Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Martyno Jovaišos, R.Aliukonienei ketvirtadienį bus pateikti įtarimai prekyba poveikiu stambiu mastu.

Prokurorai kol kas neatskleidžia duomenų, kaip tiksliai galėjo įvykti nusikaltimas. M.Jovaiša tik pabrėžė, kad „įtariamųjų gali būti ir daugiau“.

BNS žiniomis, tyrime dėl galimo neteisėto Vilniaus apygardos prokurorės poveikio Darbo partijos bylos nagrinėjimui ketvirtadienį kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkas Viktoras Aidukas.

Specialaus liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka. Teisėjai turi teisinę neliečiamybę, todėl jiems taip pat negali būti pareikšti įtarimai.

Darbo partijos bylą su kasaciniais skundais Aukščiausiajame Teisme per tris posėdžius išnagrinėjo mišri Baudžiamųjų bylų skyriaus ir Civilinių bylų skyriaus septynių teisėjų kolegija.

Ją be V.Aiduko sudarė Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjai Rima Ažubalytė, Tomas Šeškauskas, Armanas Abramavičius, Olegas Fedosiukas ir Civilinių bylų skyriaus teisėjos Sigita Rudėnaitė ir Birutė Janavičiūtė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
šitiek metų su šia byla kvailino visą Lietuvą ir Briuselį ._____vėl atkasė numirėlį gaivinti ,gal geriau atkaskite ,kaip buvo atiduota Mažeikių nafta ,arba ,kaip išnaikintas žemės ūkis ,arba kaip nekilnojamas žemės turtas, tampa kilnojamu ,,,sėkmės ,negyvus šunyčius žindyti ,,,,

petriukas

petriukas portretas
gapšys buvo,ir yra apdišikęs iki ausų,ir tai visiškai nekelia nuostabos..visi jie ten iki soties privogę,bet vis tiek vis dar maža jiems....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių