Quantcast

Seimo viešbutis bus saugomas stipriau

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pasitarime pirmadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymams, kad Seimo viešbutį iš policijos perimtų saugoti Vadovybės apsaugos departamentas.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis teigė, kad sprendimas dėl Seimo viešbučio apsaugos priimtas atsižvelgus į parlamento valdybos poziciją. Parlamento vadovybė buvo kritiškai įvertinusi pirminį VRM siūlymą, numačiusį tiesiog išbraukti iš policijos saugomų objektų sąrašo Seimo viešbutį, kuriame gyvena būsto sostinėje neturintys parlamentarai.

„Iš esmės mes atsižvelgėme į argumentus, išsakytus Seimo valdybos. Seimo valdyba mano, kad tai yra vientisas kompleksas su Seimo pastatu, mano ir teikia argumentus pakankamai svarius, kad Seimo viešbuty gyvena 71 Seimo narys, tokius mums pateikė duomenis, tad iškilus grėsmei šitam pastatui arba sutrikdžius veiklą, negalėtų Seimas susirinkti ir vykdyti savo funkcijų. Tas argumentas yra esminis ir viešbutis, jeigu kalbame apie strateginių objektų apsaugą, jis bus saugomas taip, kaip turi būti saugomas, o ne taip, kaip šiuo metu atliekant policijos sargams iš esmės sargų funkcijas“, - aiškino ministras.

S.Skvernelio aiškinimu, pagal naująją tvarką turėtų būti griežčiau tikrinami į Seimo viešbutį patenkantys asmenys.

Užsienio reikalų ministeriją taip pat numatoma išbraukti iš policijos saugomų objektų sąrašo - ji perduodama saugoti Viešojo saugumo tarnybai.

Be to, ministrai pirmadienį sutarė, kad Kauno hidroelektrinę ir Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę, kurias dabar saugo saugos tarnybos, reikia pavesti saugoti Viešojo saugumo tarnybai.

„Atsiranda du nauji objektai, kuriuos saugos Vidaus reikalų ministerijos pajėgos: tai yra Kauno hidroelektrinė ir Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė“, - žurnalistams po pasitarimo sakė vidaus reikalų ministras.

Anot VRM, siūlymas Kauno hidroelektrinę ir Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę, kurias dabar saugo saugos tarnybos, pavesti saugoti Viešojo saugumo tarnybai suformuluotas atsižvelgiant pernai Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje vykusių elektrinės užgrobimo plano testavimo pratybų išvadas dėl nepakankamos elektrinės apsaugos. Pažymima, kad „abi elektrinės visapusiškai susijusios, o Kauno hidroelektrinės užtvankos pažeidimas padarytų didelę žalą aplinkinių rajonų gyventojams ir aplinkai“.

Anot S.Skvernelio, taip pat sutarta, kad VRM valdymo srities įstaigos nebesaugotų geležinkelio tunelio ir geležinkelio tilto per Nemuną Kaune, geležinkelio tilto per Dubysą Raseinių rajone, Lyduvėnuose.

„Šie objektai bus saugomi ir toliau, bet juos saugotų ne vidaus reikalų sistemos pareigūnai (...). „Lietuvos geležinkeliai“ turi savo saugos tarnybą „Gelsauga“, ten dirba labai daug patyrusių buvusių vidaus reikalų sistemos darbuotojų, manau, tų objektų apsauga bus ne mažesnė, o valstybei tai kainuos žymiai mažiau“, - BNS sakė ministras.

Taip pat pirmadienį diskutuota dėl Energetikos ministerijos siūlymo į saugomų objektų sąrašą įrašyti bendrovės „Klaipėdos nafta“ valdomą naftos terminalą, esantį Klaipėdos valstybinio jūsų uosto teritorijoje.

„Sutarėme, kad kalbėsime darbo tvarka apie viso jūrų uosto komplekso apsaugą. Tam tikrus objektus išskirti nėra racionalu“, - BNS sakė S.Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas per nesąmonė

kas per nesąmonė portretas
laisvoj Lietuvoj seimūnai savo piliečių bijo tai kas per valstybė taip išeina daug ko negero daro, mūsų niekas nesaugo tai kodėl iš liaudies seimūną turi saugoti netvarka netgi bjauru

Sigitas

Sigitas portretas
100 proc. pritariu vidaus reikalų ministerijos sprendimui dėl iš policijos saugomų objektų išbraukti seimo viešbutį. Jeigu seimūnai (tautos išrinktieji) kad juos saugotu, tai lai seimo nariai savo pinigais samdosi apsaugos firmą. Ir Lietuvos gyventojai tada supraskad seimo nariai artėja prie Lietuvos gyventojų esamos ekonominės, socialinės dalies. Gal užtenka popinti tą priveligijuotą kastą.

tikrai

tikrai  portretas
nuo savų ar nuo pabėgelių?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių