Quantcast

Per 5 tūkst. gyventojų pasirašė peticiją už Širvintų ligoninės išsaugojimą

  • Teksto dydis:

5487 parašai po peticija „Už Širvintų ligoninės išsaugojimą“ - būtent tiek Širvintų rajono gyventojų pasisakė už čia pat, arti namų, teikiamas reikalingas paslaugas, už įstaigą, kurioje priėmimo pas medikus nereikia laukti kelis mėnesius, į kurią net iš atokiausių kaimų gali atvykti kur kas paprasčiau nei į Vilnių ar Ukmergę.

Peticija dėl Širvintų ligoninės išsaugojimo, skirta sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui ir Valstiečių ir žaliųjų frakcijos lyderiui Ramūnui Karbauskiui, su širvintiškių parašais buvo pristatyta į Sveikatos apsaugos ministeriją ir Seimą.

„Šia peticija atsakingiems valstybės pareigūnams siekiame parodyti, kad mažųjų ligoninių išlikimas yra labai svarbus ne tik Širvintų, bet ir daugelio Lietuvos regionų gyventojams. Ją parengti paskatino pastarųjų metų įvykiai, nuolatiniai vieši pranešimai apie mažųjų šalies ligoninių pertvarką ar net visišką uždarymą. Iki šiol neturime jokių konkrečių aukščiausios šalies valdžios sprendimų, o gyventojai ir mažosiose ligoninėse dirbantis personalas gyvena sumaištyje. Viešais pranešimais atidėtas terminas - „po Savivaldos rinkimų“ tik dar ilgesniam laikui pratęsia tą sumaištį, kurios neturėtų būti“, - pranešime cituojama Širvintų merė Živilė Pinskuvienė.

Pasak Širvintų savivaldybė pranešimo, galbūt gyvenant Vilniuje ir sudėtinga suprasti, ką reiškia žmogui iš atokesnio kaimo nusigauti į eilėmis užkimštą didmiesčio ligoninę. Kaip sulaukti 2-3 mėnesius ar dar ilgiau trunkančios eilės, jei užklupo liga...

„Dabar Širvintų rajono žmonės demonstruoja neeilinį pavyzdį, turime per 5 tūkstančius parašų ir bandome garsiai pareikšti bei parodyti visuomenės nuomonę. Esu dėkinga iniciatyvinei grupei, kuri ėmėsi šio darbo, važiavo į kiekvieną rajono gyvenvietę, kaimą, kalbėjosi ir įsiklausė į gyventojų nuomonę, į kurią, labai tikimės, tikrai bus atsižvelgta“, - teigia Širvintų rajono savivaldybės merė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių