Quantcast

Per 14 tūkst. jaunuolių panoro studijuoti aukštosiose mokyklose

  • Teksto dydis:

Įpusėjus bendrajam priėmimui į aukštąsias mokyklas, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje užsiregistravo per 19 tūkst. stojančiųjų, iš jų daugiau kaip 14 tūkst. užpildė savo prašymus.

Iš viso jie pareiškė per 58 tūkst. pageidavimų, pranešė LAMA BPO.

Bendrojo priėmimo prašymus teikti ir koreguoti LAMA BPO informacinėje sistemoje galima iki liepos 19 dienos.

Tiek universitetuose, tiek kolegijose pirmuoju prioritetu stojantieji dažniausiai renkasi socialinių mokslų studijų sritį, tokių asmenų yra 36 procentai. Biomedicinos mokslams pirmenybę teikia 25 proc., o technologijos mokslams – 16 proc. abiturientų. Norintieji studijuoti menus sudaro 11 proc., fiziniais mokslais susidomėjo 6 proc., o humanitariniais – 5 proc. asmenų.

Populiariausių aukštųjų mokyklų, kurių studijų programas stojantieji dažniausiai nurodo savo prašymuose pirmuoju prioritetu, penketuke – Vilniaus universitetas, Kauno kolegija, Vilniaus kolegija, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas ir Kauno technologijos universitetas.

Iš Vilniaus universitete vykdomų studijų programų dažniausiai renkamasi studijuoti mediciną, programų sistemas ir teisę; Kauno kolegijoje – kosmetologiją, bendrosios praktikos slaugą ir dantų technologiją; Vilniaus kolegijoje – bendrosios praktikos slaugą, higieninę ir dekoratyvinę kosmetologiją bei kineziterapiją; Lietuvos sveikatos mokslų universitete – mediciną, odontologiją, veterinarinę mediciną; Kauno technologijos universitete – programų sistemas, informatikos inžineriją ir statybos inžineriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių