Quantcast

10-mečio užmojis – kad saugiai gyvenamojoje vietovėje jaustųsi 90 proc. gyventojų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė numato pasiekti, kad saugiai savo gyvenamojoje vietoje besijaučiančių gyventojų dalis per ateinantį dešimtmetį padidėtų nuo 72 iki 90 procentų.

Toks tikslas iškeltas Viešojo saugumo plėtros 2015–2025 metais programos projekte, kuriam trečiadienį pritarė ministrų kabinetas ir kurį toliau svarstys Seimas.

Vidaus reikalų ministerijos rengtame projekte taip pat užsibrėžtas tikslas pasiekti, kad iki 2025 metų visose savivaldybėje atsirastų savanorių ugniagesių organizacijos, būtų visiškai modernizuota gyventojų perspėjimo apie nelaimes ir pavojus sistema.

Gyventojų, pateisinančių kontrabandą ir nelegalių prekių vartojimą, norima sumažinti nuo 62 iki 30 procentų. Be to, tikimasi, kad teigiamai policijos darbą vertinančių gyventojų padaugės nuo 54 iki 80 procentų. Programoje taip pat numatyta, kad ištirtų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų dalis turėtų padidėti nuo 66,2 iki 80 procentų.

Nužudymų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų, turėtų sumažėti nuo 6,3 iki 3, žuvusiųjų gaisruose - nuo 5,3 iki 3.

Konkrečias tikslus įgyvendinančias priemones, joms skirtas lėšas ir atsakingas institucijas planuojama numatyti parengus tarpinstitucinį veiklos planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių