Quantcast

Ž. Pavilionis stebisi, kodėl nekalbama apie naujas sankcijas Kremliui

Konservatorius Žygimantas Pavilionis stebisi, kodėl Lietuvos politikai neišsakė palaikymo Didžiajai Britanijai po to, kai kovo 4 d. šalyje buvo apnuodytas buvęs rusų dvigubas agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė Julija.

Pabrėžęs, kad paskutinė aukščiausių šalies pareigūnų siųsta žinutė buvo apie Lietuvos ir Rusijos santykių atnaujinimą, Ž. Pavilionis paragino Vilniaus savivaldybę greičiau prie Rusijos ambasados Lietuvoje esančią gatvę pervadinti Boriso Nemcovo vardu.

Pasak parlamentaro, po cheminės atakos Didžiojoje Britanijoje, Salisburyje, iš mūsų aukščiausių šalies politikų taip ir neišgirdome aiškaus signalo, kad Lietuva sankcijomis solidarizuosis su Didžiąja Britanija ir Vakarų valstybėmis, ar pritaikys naujas sankcijas teroristiniam Kremliui.

„Priešingai, paskutinė siųsta žinutė iš Premjero buvo santykių su Rusija atnaujinimas. Maskva, savo ruožtu, išsiuntė daugiau nei dvidešimt Britanijos diplomatų namo, uždarė konsulatą Sankt Peterburge, nutraukė Britų tarybos veiklą Rusijoje ir įspėjo D. Britaniją, kad Rusija pasilieka teisę imtis kitų atsakomųjų priemonių“, - pažymėjo Ž. Pavilionis.

„Pastarosios cheminės atakos, Putino, SSRS griūtį laikančio didžiausia XX a. tragedija, savęs inauguravimo naujai 6 metų kadencijai fone, Lietuvos politikai turėtų dėti nuolatines pastangas dėl kylančio Astravo atominio monstro sustabdymo bei paramos Ukrainai, vis dar kovojančiai su Rusija savo laisvės karą. Akivaizdu, kad Rusija karinių, hibridinio karo, provokacijų apsukų nemažins, o Putinas, atnaujinęs savo vienvaldžio vadovo įpareigojimus, tikrai neatsisakys savo imperialistinių užmojų, galimai, taikydamasis į naujus taikinius“, - samprotavo konservatorius.

Pagerbiant Rusijos opozicijos nenuilstamą kovą su Kremliaus režimu ir šios kovo simboliu tapusią B. Nemcovo auką, Seimo narys Ž. Pavilionis ragina Vilniaus savivaldybę Boriso Nemcovo vardu pavadinti aikštę prieš Rusijos ambasadą, kaip tai yra padaryta Vašingtone.

Kartu Ž. Pavilionis įvertino sekmadienį Rusijoje vykusius Prezidento rinkimus. Juos politikas pavadino „beprasmiu maskaradu“.

„Tokiuose rinkimuose rinkėjų aktyvumas, Čečėnijos, Krymo ar kitų teritorijų „įspūdingi triuškinantys“ rezultatai, procentas nuo balsavusiųjų bei kiti rodikliai - yra beprasmis maskaradas, kurio, iš anksto žinotų, rezultatų analizavimas neturi teisės užgožti to, kas šiuo metu iš tikrųjų svarbu“, - kalbėjo Ž. Pavilionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nebuk

nebuk portretas
britu chalujas nes dar nezinia kas kaltas nes kas kaip ne jie per amzius kolonizavo puse svieto kad ir tecer floklendu salas tai panasiai kaip rusai Karaliauciu bet zymiai toliau .......

rer

rer portretas
ubagu sankcijos milijonieriams...

įdomu

įdomu portretas
ar reikia tų naujų sankcijų Rusijai,kai senos neveikia,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių