Quantcast

Vyriausybės ir ministerijų tarnautojams – priemokos prie algos

  • Teksto dydis:

Iš maždaug 90 Vyriausybės ir ministerijų politinio pasitikėjimo tarnautojų kiek daugiau nei trečdaliui skirtos priemokos prie pareiginės algos, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Didesnius ar mažesnius priedus už valstybės tarnybos stažą gauna apie pusšimtį politinio pasitikėjimo Vyriausybės ir ministerijų tarnautojų. Didžiausi tokie priedai – premjero (808 eurai), užsienio reikalų ir kultūros ministrų (745 eurai).

Vyriausybės kanceliarijoje priemokas, be kanclerės (1018 eurų), gauna septyni premjero patarėjai ir sekretoriato vadovė (po 932 eurus).

Iš ministerijų daugiausia priemokų (po 5) politinio pasitikėjimo tarnautojams moka Sveikatos apsaugos, Vidaus reikalų ir Žemės ūkio ministerijos. Priemokų politinės komandos nariams bent jau kol kas nėra Ūkio, Užsienio reikalų, Aplinkos, Teisingumo, Energetikos ministerijose.

Didžiausias priemokas (po 1018 eurų) gauna po vieną krašto apsaugos, socialinės apsaugos ir darbo bei susisiekimo viceministrų bei trys žemės ūkio viceministrai.

Švietimo ir mokslo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijose priemokas gauna tik viceministrai, Kultūros ministerijoje – tik patarėjai (du iš trijų). Krašto apsaugos ir Susisiekimo ministerijose priemokas gauna ir po vieną politinio pasitikėjimo ministro padėjėjų.

Premjerui Sauliui Skverneliui, suapvalinus centus, priskaičiuota 3367 eurų pareiginė alga ir 808 eurų priedas už valstybės tarnybos stažą. Atskaičius mokesčius, jis iš viso gauna 3173 eurus. Vyriausybės kanclerei Mildai Dargužaitei skirta 1697 eurų alga ir 1018 eurų priemoka. Premjero patarėjams tenka 1553 eurų pareiginė alga, o pridėjus priemoką ir priedą už stažą, jie į rankas gauna nuo 1888 iki 1959 eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Premjerui Sauliui Skverneliui ...808 eurų priedas už valstybės tarnybos stažą. (...) Vyriausybės kanclerei Mildai Dargužaitei skirta ... 1018 eurų priemoka" - žavu kad net ŽALIA: premjerui bent aišku, už stažą, bet už ką tai mergelei, AR reikia suprast kad ji net už premjerą svarbesnė, daugiau nei jis dirba?..

Sigis

Sigis portretas
Viskas čia gerai. Taigi ją atleido Vėsaitė, pati bųdama be kompentencijoos. O Kubilius ja atsikvietė iš Amerikos darbui pagerinti.Reikia suprasti kas yra daroma.

Blin

Blin portretas
Ar kada nors jiems bus gana?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių