Quantcast

Vyriausybė – už savo pasitarimų viešinimą

Ministrų kabinetas trečiadienį pasiūlė Seimui priimti pataisas, kurios Vyriausybės pasitarimus padarytų viešais.

Projekte numatyta, kad pasitarimai taptų vieši nuo gruodžio, o tai reiškia, jog parlamentarai teisės aktui priimti turės mažiau nei mėnesį.

Vyriausybė siūlo Seimui pataisas priimti skubos tvarka.

Pasak ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio, pakeitimai lems didesnį „viešumą ir Vyriausybės atskaitomumą visuomenei“.

Taip Vyriausybė sako taisanti teisinį reguliavimą ir vengianti nesusipratimų, kai žiniasklaida reikalavo kanceliarijos pateikti spalio 3 vykusio Vyriausybės pasitarimo įrašą, o ši tai padaryti atsisakė. Tada svarstytas klausimas dėl Registrų centro duomenų teikimo žiniasklaidai.

Šiuo metu Vyriausybės pasitarimai yra nevieši, o posėdžiai – vieši.

Priėmus pataisas Seime, neviešų diskusijų Vyriausybėje formatas būtų perkeltas į ministrų pasitarimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
dabartinė tvarka yra gera... ir nėr ko ją keisti... vyriausybė ne praeinamas kiemas... juk viešinama yra visam pasauliui: draugams ir nedraugams... o tai gali pakenkti Lietuvai...

ALGIS

ALGIS portretas
Žurnaliūgos , dar jums mažai rietenų , beje be jų jūs - NIEKAS .

Kubilius melavo ? O "žurnalistai" dėl ko alpėjo ? :)

Kubilius melavo ? O "žurnalistai"  dėl ko alpėjo ? :)  portretas
„Nors buvęs premjeras Andrius KUBILIUS savo feisbuko paskyroje asmeniškai skelbė, neva jo kadencijos metu Vyriausybės pasitarimų įrašai NEBUVO NAIKINAMI , tačiau gauta informacija tai paneigia. Kaip konstatuoja atsakymą pateikęs Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, Vyriausybės pasitarimų garso įrašai Vyriausybės kanceliarijos archyve NESAUGOMI , o tokia TVARKA GALIOJA NUO pat 2004 metų, kai Vyriausybės įstatyme buvo įteisinti Vyriausybės pasitarimai“, - sako BFK pirmininkas Stasys Jakeliūnas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių