Quantcast

Vyriausybė – prieš Seimo narių patarėjų pareigybes

  • Teksto dydis:

Vyriausybė nemano, kad Seimo nariams reikėtų patarėjų. Pirmadienio pasitarime apie siūlymą steigti tokias pareigybes diskutavę Vyriausybės nariai sutarė teikti neigiamą išvadą šiai iniciatyvai.

„Seimo nariai, kurie yra ir Vyriausybės nariai, sakė, kad jiems tikrai užtenka padėjėjų, nebūtina turėti patarėjų“, - BNS sakė vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

Vidaus reikalų ministerija pasitarimui buvo parengusi Vyriausybės išvados projektą, kuriame siūlė iš principo pritarti, jog būtų steigiami patarėjų etatai, tačiau be papildomo Seimo finansavimo. Taip pat ministerija siūlė paraginti Seimą apsvarstyti, ar nauja „Seimo nario patarėjo pareigybė neturėtų būti priskirta žemesnei politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių kategorijai“. Grupės parlamentarų siūlymu nauja pareigybė pagal apmokėjimą būtų prilyginta Seimo pirmininko pavaduotojo patarėjo, opozicijos lyderio patarėjo ir Vyriausybės įgaliotinio pavaduotojo pareigybei.

„Mes siūlėme pritarti, bet sakėme, kad be papildomų lėšų - iš esamų asignavimų. Jei Seime būtų sutaupymų, juos galėtų skirti padėjėjų etatams. Bet bus kita išvada posėdyje - Vyriausybė nepritars Seimo narių projektui“, - aiškino viceministras.

Gegužę parlamentarai po pateikimo pritarė Seimo statuto ir Valstybės tarnybos įstatymo pataisoms, kad kiekvienas Seimo narys galėtų turėti po vieną padėjėją-sekretorių ir po du patarėjus. Patarėjo pareigybė pagal pirminį siūlymą būtų geriau apmokama nei padėjėjo.

Dabar kiekvienam parlamentarui tenka po tris padėjėjo-sekretoriaus etatus.


Šiame straipsnyje: SeimaspatarėjaiVyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių