Quantcast

Vyriausybė krašto gynybai skirs 21,5 mln. eurų

Vyriausybė nusprendė skirti 21,5 mln. eurų įsipareigojimams, susijusiems su naryste NATO padengti. Vyriausybei skyrus šią pinigų sumą, išlaidos krašto gynybai 2018 m. sieks 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

ELTA primena, kad poreikis skolintis papildomai lėšų krašto apsaugai atsirado dėl spartesnio, nei buvo numatyta, šalies ekonomikos augimo. Planuojant 2018 m. biudžetą, tikėtasi, kad Lietuvos gynybos finansavimas turėtų siekti 2,006 proc. BVP.

Tačiau dėl spartesnio ekonomikos augimo procentinė krašto gynybai skiriama dalis sumažėjo. 2 proc. BVP gynybai yra NATO dokumentuose užfiksuotas valstybių įsipareigojimas.


Šiame straipsnyje: gynybafinansavimas2 proc. BVP

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Mums lieka tik įpareigojimai ir reikalavimai , NET GANYTI GYVULIŲ , ŠIENAVIMUI SKIRTUOSE PLOTUOSE , BE EUROPOS SĄJUNGOS ''ALE DEMOKRATŲ''LEIDIMO , N E G A L I M A , , Į KOKĮ ŠŪDĄ ĮSIVĖLĖM .

...

... portretas
Kariuomenei pinigų negaila, bet va mokytojams - ŠPYGĄ.

To Rapolas

To Rapolas portretas
Tu kvailys, jei nemoki skaityti, kam skiriami šitie milijonai. Čia tik viena eilutė KAMe, sąskaitai apmokėti, kad NATO esam. O pasiguglik ir sužinosi koks visas biudžetas, kiek algom, ginklam, statybom ir infrastruktūrai tai akys išoks tau ant pakaušio.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių