Quantcast

Vyriausybė atveria kelią nelietuviškoms raidėms pirmame paso puslapyje

Grįžti į straipsnį

...

... portretas
Teisingai sakai, Onut, TIEK metų lenkai Lietuvoje be tos 'W' pragyveno, išgyvens ir toliau... o jei jiems čia blogai, gali į Lenkiją grįžt, ten ne tik 'W' galės rašyt. O mums čia svetimų 'hieroglifų' NEREIKIA, ilgai prie ruso vargom kol SAVO raštą atgavom; kažkada kažkokie 'vadai' rusų tankus įleido, taip kad - NEREIKIA ir dabar invazijos į MŪSŲ raidyną!

Onute

Onute portretas
Oi,kokie jautrus,lyg tai viena raide kazka pakeis,nebijokit,nes lietuvos lenkai niekur nedigs,jie kaip gyvena 100 metu su ta savo w tegul ir gyvena,mums nuo to nieko neatsitiko ,nieko ir neatsitiks.tik nesmeizkit savo tevynes patys.nes jau labai matosi,kad proga paloti ant seimo.,ant visu tik ne ant saves.

Lietuvaite

Lietuvaite portretas
Esu nusivylusi vyriausybe,kuri nemyli ir negerbia gimtosios kalbos. Koks jau cia butu nusizengimas jei tos visos nelietuviskos raides butu rasomos antrame paso lape? Ar tai nepagarba zmogui? Ar negerbti gimtosios kalbos jau tapo norma? Bent as daugiau nebalsuosiu uz pritarusius menkinti lietuviu kalba.

praeivis

praeivis  portretas
Liaudiškai kalbant, čia toks vyriausybės veiksmas kai Lietuviu kalba per ana galą padarė. Ir tokiu atveju liaudyje sakoma : Gėda išverstakūriams !

Buržuazinis nacionalistas

Buržuazinis nacionalistas  portretas
Pasas nelietuviškas, tai ir rašyba jo jau nebesugadins. EU pasas, jie, ko gero, ir rašybos taisykles nustato...

šiaip

šiaip portretas
nieko naujo,ir taip nemylima lietuvių kalba,paimkit bet kokią užsienio rašytojo knygą,viršlyje autoriu parašomas taip,kaip rašoma Anglijoje,o kodėl nrašoma pagal lieetuvių kalbos tarimą,kaip senais laikais,viduje knygos parašykite pagal tos šalies kalbą,ne visi moka anglų kalbą,čia Lietuva,dar kol kas lituviškai liaudis šneka

Skvernelis užkasė savo reitingus galutinai

Skvernelis užkasė savo reitingus galutinai portretas
Ir bus įrašytas LIETUVOS GĖDOS SĄRAŠE.

Ventus

Ventus portretas
Ar bent puse purkstaujanciu del 'nelietuvisku' raidziu esat paskaite kokios raides bus leidziamos? Kiekviena IT sistema, kiekvienas kompiuteris ar telefas turi sias raides, tad sapalioti apie tai, kad tai sukels problemu igyvendinant - blefas ir demagogija. O apie Ł rasyma niekas ir nekalba, nors tai irgi problemu nesukeltu. Vietoj Ł rasys L.

Tovariščius

Tovariščius portretas
Da zdravstvujet Sovetskaja Litovsko-Polskaja Respublika!!! Ura, tovarišči!!!!!

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com portretas
Okupantas siautėja Lietuvos žemėje.

Bet

Bet portretas
lenkų kalboje dar yra "L" su įstrižu brūkšeliu, yra "Z" su tašku viršuje. Kaip tada mūsų proto bokštai pasiūlys elgtis ?

Et

Et portretas
Gal geriau iš karto visai lietuvių kalbos atsisakyti, užuot po truputį ją maitojus?

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Reikia susitarti Estijos, Latvijos ir Lietuvos kalbos specialistams ir vienodai traktuoti svetimtaučių įrašus pase. Dabar ši išimtis daroma pagal lenkų pageidavimus. O kodėl ne rusų? Jų tiek pat pas mus, kiek ir vadinamų lenkų.

...

... portretas
Po Sovietų ultimatumo 1940-aisiais Lietuvos vyriausybė atvėrė kelią rusų tankams į Lietuvą, dabartinė 'vyriausybė' lygiai taip pat atveria kelią svetimiems rašmenims... tankus išvaryt lengviau nei paskui Kalbą išgrynint... kam mus vyriausybė SPJAUNANTI į Konstituciją?

Galerijos

Daugiau straipsnių