Quantcast

V.Tomaševskis: tiesioginiai merų rinkimai dar nepakankamas žingsnis

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą šalyje vykstantys tiesioginiai merų rinkimai yra pirmas žingsnis stiprinant savivaldą, tačiau ateityje merai turėtų turėti daugiau galių, sako Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis.

„Pirmieji tiesioginiai rinkimai yra labai svarbu. Didesnis aktyvumas, žmonės gali pasirinkti patys, už kurį kandidatą į merus balsuoja. Tai yra pirmas žingsnis, kad stiprintumėme mūsų savivaldą, nors aišku kompetencijos būsimo mero yra ne tokios didelės, kokias turi merai Europoje, bet pirmas žingsnis padarytas“, - sakė V.Tomaševskis, sekmadienį balsavęs Vilniuje, Įsruties rinkimų apylinkėje.

Vilniaus miesto mero rinkimuose dalyvaujantis LLRA lyderis prognozavo, kad sostinės vadovo rinkimuose prireiks antrojo turo.

Dabar LLRA turi 61 atstovą septyniose savivaldybėse. V.Tomaševskis sakė tikintis, kad partijos atstovai per šiuos rinkimus užsitikrins mandatus ir papildomai dar dvejose savivaldybėse.

Partijos nariai yra Vilniaus rajono ir Šalčininkų rajono savivaldybių merai.

Sekmadienį vykstančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose dalyvauja per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų varžosi daugiau kaip 400 kandidatų. Rinkėjų sąrašuose įrašyta per 2,54 mln. rinkėjų.

Į savivaldą bus išrinkti 1524 tarybos nariai, įskaitant 60 būsimų merų. Tose savivaldybėse, kur meras nebus išrinktas per pirmąjį turą, t. y. nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kovo 15-ąją vyks antrasis merų rinkimų turas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EDINSTVENNIKAS

EDINSTVENNIKAS portretas
Spasibočki jūsų gazietai až maną kandidatą reklamą rinkimų dieną.Interiesna ar daug kainavą.

bauda

bauda portretas
kaunadieniui bauda už rinkimų dieną agitaciją ir dar ruskių pakalikui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių