Quantcast

VTEK: aplinkos ministras K. Navickas įstatymo nepažeidė

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad aplinkos ministras Kęstutis Navickas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam kilus - nusišalinti.

Tyrimo metu VTEK vertino aplinkybes, susijusias su Aplinkos ministerijoje tvirtintu lėšų skyrimu buvusios ministro darbovietės - VšĮ „Baltijos aplinkos forumas“ (BAF) - projektui. Tiriant nustatyta, kad ministras K.Navickas 2017 m. sausį Ministrui Pirmininkui įteikė rašytinį nusišalinimą nuo klausimų, susijusių su BAF, svarstymo bei sprendimų priėmimo procedūrų. Ministras Pirmininkas K.Navicko nusišalinimą priėmė ir potvarkiu pavedė žemės ūkio ministrui Broniui Markauskui atlikti aplinkos ministro funkcijas, sprendžiant tiesiogiai su BAF susijusius klausimus. Taip pat 2017 m. sausį ir vasarį K.Navickas kelis kartus raštu kreipėsi į VTEK, prašydamas pateikti jam rekomendacijas dėl tolesnės tarnybinės veiklos, kiek tai gali būti susiję su minėta įstaiga.

2017 m. birželį BAF prašė skirti finansavimą projektui „Komunikacijos kompanija Natura 2000 tinklo ir gamtos apsaugos populiarinimui Baltijos šalyse taikant ryšio su gamta koncepciją“. Preliminarų lėšų sąrašą trylikai projektų, tarp kurių buvo ir BAF, 2017 m. rugpjūčio 16 d. patvirtino žemės ūkio ministras B. Markauskas, tuo metu pavadavęs K.Navicką. 2017 m. rugpjūčio 30 d. K.Navickas pasirašė atitinkamus raštus dėl visų paraiškų, išskyrus BAF - pastarąjį pasirašė žemės ūkio ministras. Atsižvelgdama į tai, VTEK neturi teisinio pagrindo teigti, kad K.Navickas būtų nevykdęs pareigos nusišalinti, įtvirtintos 11-ame įstatymo straipsnyje. VTEK taip pat neturi faktinių duomenų, kad aplinkos ministras šioje situacijoje būtų dalyvavęs rengiant, svarstant, ar priimat sprendimus, tiesiogiai ir akivaizdžiai susijusius su jo paties privačiais ir buvusio darbdavio interesais.

Taip pat VTEK nenustatė konkrečių faktinių duomenų, įrodančių kad K.Navickas ministerijoje būtų tiesiogiai ir akivaizdžiai pasinaudojęs savo vardu ar galia siekdamas paveikti kitų asmenų priimamus sprendimus dėl BAF. Todėl tyrimą šioje dalyje VTEK nutraukė.

Tiriant taip pat vertintos aplinkybės, kai 2017 m. birželį Šilutės rajone K.Navickas dalyvavo savo buvusios darbovietės - BAF - iniciatyva surengtoje viešoje diskusijoje. Tačiau šiuo atveju VTEK neturi faktinių duomenų, įrodančių, kad ministras šiame renginyje būtų siekęs paveikti kokį nors konkretų sprendimą, kuris galėtų sukelti interesų konfliktą. Todėl VTEK šioje tyrimo dalyje nusprendė, kad K.Navickas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų.

Tyrimą VTEK atliko paties K.Navicko prašymu, taip pat Seimo narių Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės ir Ingridos Šimonytės bei dienraščio „Kauno diena“ žurnalisto Valdo Kvedaro pranešimų pagrindu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prakišo

Prakišo portretas
Na va, prakišo savo intrigas Morkūnaitė su Šimonyte. Ministras nesupainiojo interesų

Opozicijai ragai

Opozicijai   ragai portretas
Labai šaunu, kad panaikino miškų grobuonis - urėdus. Iki tol jie galėjo kaip savo parceliuoti medieną. Dabar viskas bus griežtai kontroliuojama. O miškininkų pasipiriešinimas gi 1 : 1 atvejis su LRTV. Didieji biudžeto grobstytojai įžūlūs, bet jau sparčiai gesinami. Opozicijai tai baisu, nes žmonės ima suprasti kas yra kas ir jiems jokių šansų nebelieka sekančiuose rinkimuose.

to fuiiiiiii

to fuiiiiiii portretas
Lenkijos ir Latvijos biudzeto pildymas-verygos ,,bambaline,,akcija-estai staigiai atsauke akcizu didinima,suskaiciave kad neteko 36 milijonu-Lietuvai pofig,ji turtinga,vaistu brangimas,totali ,,misraine,,Aplinkos ministerijoje,svietimo eksperimentai-kur tu pliusu matai?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių