Quantcast

VTEK pradės tyrimą dėl ministrės vyro laimėtų viešųjų pirkimų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė tirti, ar švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė nepažeidė įstatymų jos vyro įmonei laimint viešuosius pirkimus ministerijai pavaldžiose įstaigose.

VTEK pranešė, kad tyrimo metu bus vertinama, ar J. Petrauskienė laikėsi pareigos vengti interesų konflikto, nusišalinti nuo sprendimų Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) bei pavaldžiose įstaigose, jei jie susiję su sutuoktinio verslo interesais.

Taip pat bus aiškinamasi, ar ministrė nepažeidė reikalavimų, įpareigojančių deklaruoti interesus.

Tyrimas pradėtas gavus pranešimą, kad  J. Petrauskienės vyras Evaldas Petrauskas valdo uždarąją akcinę bendrovę „Ecotour“, kuri dalyvauja ir laimi ŠMM pavaldžių ir kitų įstaigų viešuosius pirkimus, tačiau sandorių ministrė nėra deklaravusi. J. Petrauskienė yra deklaravusi tik vyro įmonę.

Centrinio Viešųjų pirkimų portalo duomenimis, bendrovė „Ecotour“ nuo 2012-ųjų su valstybinėmis įstaigomis yra sudariusi keliolika sutarčių, kurių vertė viršija 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras

Geras portretas
Drop tai ji trugdot konservams,o ypač landzbergiu seiminelei

Heras

Heras portretas
O kokiu keliu ji pateko į tas pozicijas,mano manymu užnugaris arba pakeltas sijonėliu su atviromis lūpomis ir dazytomis lūpų darbu

Inutė

Inutė portretas
Gaus įspėjimą:)))) Bet kaip Ministrė ji jau sukompromituota.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių