Quantcast

VTEK pradėjo tyrimą dėl G. Landsbergio nedeklaruotų akcijų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) penktadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl opozicinių konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio nedeklaruotų akcijų.

Tyrimas pradėtas valdančiųjų „valstiečių“ atstovės Agnės Širinskienės pranešimo pagrindu.

Jame teigiama, kad G. Landsbergis metinėse turto deklaracijose už 2016 ir 2017 metus nurodo turintis akcijų, tačiau jos nėra pateiktos viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje.

VTEK aiškinsis, ar parlamentaras nepažeidė įstatymų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

G. Landsbergio 2017-ųjų turto deklaracijoje rašoma, kad jis turi akcijų už 141 eurą.

Politikas šią savaitę BNS teigė, kad čia nurodytos jau bankrutavusio Ūkio banko akcijos, pirktos tada, kai jis nebuvo viešu asmeniu.

A. Širinskienė taip pat paprašė valstybės institucijų išsiaiškinti, iš kur G. Landsbergio šeima turėjo 750 tūkst. eurų investuoti į fondą „SEB Modern Growth Fund“.

Pats politikas teigia, kad šie pinigai yra iš sutuoktinės verslo dividendų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Sirinskiene, gerai, kad pradėjote tirti vagis, kažkam labai nepatinka, jūsų turimas, liaudies patarlė sako: vagies kepurę dega...

Anonimas

Anonimas portretas
kAZIN,AR PASODINS TA FELDFEBELI? JUK DABAR SAVU NESODINA,NEBENT PO GEGUZES MEN, KITAIS METAIS

Poslinkiai

Poslinkiai portretas
vyksta.Ar galime kas prisiminti kad iki Širinskienės, seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Sabatauskas inicijavo koki parlamentinį tyrimą ar padarė pareiškimą dėl vienokių ar kitokių netinkamų teisės aktų, lobistų dėka prastumtų įstatymų ir pan?Aš neprisimenu.Aš netgi neprisimenu kas kaltas, kad laikas-nuo-laiko mūsų Valstybės valdyme, teisėtvarkos sistemoje "išplaukia į viršų"įstatymai kuriuos galima pavadinti arba nupirktais arba nevykusiais
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių