Quantcast

VRM atideda kanclerio paieškas iki kitų metų

Vidaus reikalų ministerija (VRM) atideda kanclerio paieškas iki naujų metų, nes norėtų juo paskirti politinio pasitikėjimo pareigūną, o ne skelbti viešą atranką.

„Atidedame kanclerio paieškas iki naujų metų, nes girdime iniciatyvas Seime, kad kanclerio statusas apskritai gali keistis“, – BNS sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius.

Rugsėjį penki parlamentarai iš valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pasiūlė, kad ministerijų kancleriai būtų politinio pasitikėjimo tarnautojai.

Anksčiau VRM teigė, kad atranką į kanclerio pareigas skelbs vėliausiai spalį.

Ministro Eimučio Misiūno atstovas taip pat sakė, kad šiuo metu naujo kanclerio paieškomis nenorima „destabilizuoti situacijos ministerijos kolektyve dėl vykstančios pertvarkos“.

VRM nuolatinio kanclerio neturi nuo sausio, kai tuometinis kancleris Algirdas Stončaitis pradėjo vadovauti Vyriausybės kanceliarijai.

Nuo tada VRM kanceliarijai laikinai vadovauja ministerijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorė Ilona Pileckienė.

Anksčiau vidaus reikalų ministras sakė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti, kad VRM kanclerio pareigybę siekiama išlaikyti A. Stončaičiui, jei jis dėl kokių nors priežasčių norėtų grįžti. Galiausiai jis tokią prielaidą paneigė.

Pataisas dėl ministerijų kanclerių padarymo politinio pasitikėjimo pareigūnais užregistravę „valstiečiai“ sako, kad taip bus užtikrinamas darnus valstybės valdymas, nes politinio pasitikėjimo tarnautojas dabar yra Vyriausybės kancleris, o nuo kitų metų bus ir Prezidento kanceliarijos vadovas.

Pataisas kritikuojantys politologai ir viešojo valdymo ekspertai sako, kad tokia naujovė atvertų galimybę politizuoti ministerijų administracijas.


Šiame straipsnyje: VRMkancleriskonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių