Quantcast

VRK registravo pirmuosius šešis kandidatus į prezidentus

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį registravo pirmuosius šešis kandidatus į prezidentus, o trijų pretendentų parašai dar tikrinami.

Kandidatas registruoti socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, ekonomistas Gitanas Nausėda, „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, konservatorių kandidatė parlamentarė Ingrida Šimonytė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Dar tikrinami parlamentarų Naglio Puteikio ir Mindaugo Puidoko bei europarlamentaro Valentino Mazuronio parašai.

Kandidatais registruojami asmenys, pateikę pareiškinius dokumentus, sumokėję užstatą ir surinkę ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų.

Per VRK posėdį pranešta, kad V. P. Andriukaitis surinko per 27 tūkst. parašų, A. Juozaitis – per 33 tūkst. parašų, G. Nausėda – per 43 tūkst. parašų, S. Skvernelis – per 32 tūkst parašų, I. Šimonytė – per 68 tūkst. parašų, V. Tomaševskis – per 28 tūkst parašų.

Dalis surinktų parašų po patikrinimo buvo išbraukti dėl dubliavimosi, buvo atvejų, kuomet pasirašė užsienio piliečiai, klaidų rašant pavardes, tačiau visi minimi pretendentai perkopė reikalaujamą 20 tūkst. parašų ribą.

V. Mazuronis VRK pateikė apie 25 tūkst. parašų, M. Puidokas – apie 29 tūkst. parašų, mažiausią parašų rezervą turi N. Puteikis, pristatęs 21,3 tūkst. parašų.

Paprastai dalis parašų būna išbrokuojami, nes nepateikti visi reikalingi duomenys, padaroma klaidų pildant duomenis ir pnš.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozaitis pres NATO ir ES

Juozaitis pres NATO ir ES portretas
Jau Juozaitis viena karta pasidarbavo Lietuvos labui - padejo Brazauskui tapti prezidentu. o Brazauskas padejo savo parteciams isigyti pusvelciui Lietuvos turta. Klausimas. Kodel tas veikejas pabego is sales pas savo seimeninkus i Rusija? Kodel ne kovojo pres Brazauska, nes AMB palaimino korupcija sakydamas kad su ja beviltiskai kovoti, kad korupcija buvo, yra, ir bus? Tai dabar Juozaitis nori grazinti Lietuvai i rusu glebi, nes jie jam padeda laimeti rinkimus. Itikino kad Jisai taps Prezidentu. Zmones - mastykite.

Pensininkei

Pensininkei portretas
Matomai irgi darbuojiesi Kremliaus agituodama uz Kremliaus kandidata Juozaiti. Jau vien tai kad pametes zmona atsitempe Kaliningrado ruse ir seimoj rusiskai kalba daug ka parodo.

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Net Skverniaus dabartinio posto paminėjimas žiniasklaidoje yra prezidentinių rinkimų reklama.Nors visi žinome,kad premjero titulas jam netinkamas nei pagal protelį,nei pagal išsilavinimą.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių