Quantcast

V.P.Andriukaitis ketvirtadienį su J.C.Junckeriu aptars savo pareigas ES Komisijoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos kandidatas į Europos Komisiją socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis šią savaitę ketina aptarti savo pareigas su naujuoju Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu).

Socialdemokratas BNS sakė, kad susitikimas su Komisijos pirmininku numatomas ketvirtadienį. Jis sakė turintis prioritetus, tačiau juos įvardyti atsisakė.

„Prioritetų eilė yra. Juolab, jei sekėte J.C.Junkerio kalbą, kurią jis pristatė Europos Parlamente, yra ir visiškai naujų sumanymų: jis turi teisę matyti savas kompozicijas, išdėstymus. Todėl be tiesioginio susitikimo su juo nieko nenorėčiau komentuoti“, - BNS sakė V.P.Andriukaitis.

Į Europos Komisijos nario pareigas V.P.Andriukaitį pasiūlė didžiausią valdančiąją frakciją turinti Socialdemokratų partija. Seimas ir prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat pritarė jo kandidatūrai.

Aukštąjį medicinos ir istorijos mokslų išsilavinimą turintis V.P.Andriukaitis buvo renkamas į visų kadencijų Seimus po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo, dirbo šios Vyriausybės sveikatos apsaugos ministru.

Anksčiau jis yra užsiminęs, kad gali pretenduoti į sveikatos, mokslo, regioninės politikos, užimtumo ir plėtros eurokomisaro postus.

Šiuo metu Europos Komisijai Lietuvai atstovauja Algirdas Šemeta, jis nuo 2009-ųjų yra atsakingas už EK mokesčius, muitų politiką, auditą bei kovą su sukčiavimu.

Prieš jį ES biudžeto eurokomisarės pareigas ėjo dabartinė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių