Quantcast

Iš Vokietijos į Lietuvą išlydėta likusi NATO bataliono karinė technika

  • Teksto dydis:

Iš Vokietijos į Lietuvą antradienį išlydėta likusi karinė technika, kuri bus dislokuota Rukloje, Vokietijos vadovaujamame NATO batalione.

Traukinys su 30-čia Vokietijos kariuomenės pėstininkų kovos mašinų „Marder“, šešiais sunkiaisiais kovos tankais „Leopard 2“ bei trimis šarvuotomis remonto ir evakavimo mašinomis antradienio popietę išlydėtas iš Grafenvioro karinės bazės Bavarijos regione. Technika bus dislokuota Rukloje esančiame Tarptautiniame NATO Batalione, kuris įkurtas reaguojant į Rusijos politiką Rytų Europos valstybių atžvilgiu. Pirmieji Vokietijos kariai Lietuvą pasiekė dar sausio pabaigoje.

Kaip BNS patvirtino Lietuvos kariuomenės atstovai, traukiniu bus atgabenta visa planuojama dislokuoti kovinė technika - iki šiol batalione atgabenta tik logistikai, vadavietės įrengimui skirta įranga, įskaitant ir kelis ne kovinės komplektacijos šarvuočius „Boxer“.

Vokietijos vadovaujamas batalionas yra viena iš keturių vadinamųjų NATO kovinių grupių, dislokuojamų Baltijos valstybėse bei Lenkijoje. Batalionui Estijoje vadovaus Jungtinė Karalystė, Latvijoje tai darys Kanada, o Lenkijoje – Jungtinės Valstijos.

Šiuo metu Rukloje taip pat jau yra apie 300 iš planuojamų 450 Vokietijos karių, prie kurių jungiasi Belgijos, Olandijos, Liuksemburgo, Norvegijos, Prancūzijos ir Kroatijos pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vatiniams padarėliams

vatiniams padarėliams portretas
Jums jau ir svastikos vaidentis pradeda. :)

NATO

NATO portretas
NATO JEGA

...

... portretas
Na, jei šie tankai žydus patvarkys... ką, vėl juos gelbėsim?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių