Quantcast

Vis garsiau skamba mintis atsisakyti premjero rezidencijos

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pritaria opozicijos atstovų siūlymui atsisakyti premjero rezidencijos ir sako, kad patalpos Vyriausybės vadovui galėtų būti įrengiamos ar nuomojamos vienai kadencijai.

„Galėtų būti po išrinkimo sprendžiamas tas klausimas, tarkime, išnuomojamas ar pastatomas pastatas tai kadencijai. Pasibaigus kadencijai, gali būti tas pats naudojamas, ar kitas nuomojamas, ar statomas ir tuomet parduodamas. Tas turtas būtų apyvartoje ir nestovėtų tuščias, jei jo nereikia, kaip dabar yra du tušti pastatai“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Pranckietis.

Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis yra nusprendęs nesikelti į premjero rezidenciją Turniškėse ir su šeima liko gyventi savo name greta Vilniaus. Konservatorius Jurgis Razma siūlo atsisakyti įstatyme įrašytos galimybės premjerui turėti iš Vyriausybės kanceliarijai skirtų lėšų išlaikomą rezidenciją – taip, jo teigimu, būtų taupomos valstybės lėšos.

„Pasiūlymas vertintinas objektyviai, kadangi dabar du pastatai stovi tušti“, – teigė V. Pranckietis. Anot jo, buvo siūloma perimti dabartinę premjero rezidenciją Seimui, tačiau asmeniškai V. Pranckiečiui pastatas pasirodė esantis nepatrauklioje vietoje.

S. Skvernelis nepritaria

Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis nepritaria konservatoriaus Jurgio Razmos siūlymui atsisakyti premjero rezidencijos, nors pats nusprendė joje negyventi.

„Tai yra vieno Seimo nario nuomonė ir kalbant apie tai Vyriausybės įstatymas numato galimybę turėti rezidenciją. Mes nežinome, kas bus ne tik tolimoje ateityje, bet ir kalbant apie kitą Vyriausybę, kaip keisis situacija, susijusi su saugumu. Yra tokia galimybė numatyta įstatyme ir nematau alternatyvos, kaip galima būtų spręsti ar to komplekso ar dalinį privatizavimą, ar dalies pastatų atsisakymą, juo labiau, kad pati konservatorių Vyriausybė ir remontavo tą rezidenciją, įrengė ją, numatė paskirtį“, – Vyriausybėje žurnalistams teigė premjeras.

Konservatorius Jurgis Razma siūlo atsisakyti įstatyme įrašytos galimybės premjerui turėti iš Vyriausybės kanceliarijai skirtų lėšų išlaikomą rezidenciją – taip, jo teigimu, būtų taupomos valstybės lėšos. Šią idėją palaiko ir „valstiečių“ atstovas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis – atsisakius pastatų, jis siūlo kitą alternatyvą: patalpas nuomoti arba kaskart statyti naują pastatą, kurį vėliau būtų galima parduoti.

„Tas turtas būtų apyvartoje ir nestovėtų tuščias, jei jo nereikia, kaip dabar yra du tušti pastatai“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Pranckietis.


Šiame straipsnyje: premjero rezidencijaTurniškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių