Quantcast

Vieni politikai Seime kalbėjo šimtus kartų, kiti nepravėrė burnos

  • Teksto dydis:

Per Seimo pavasario sesiją dalis parlamentarų įvairiais klausimais kalbėjo šimtus kartų, o dešimt politikų apskritai nepravėrė burnos, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Daugiausia – 169 kartus – pavasario sesijoje kalbėjo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas, valdančiųjų socialdemokratų atstovas Julius Sabatauskas.

„Šioje Seimo sesijoje buvo teikiama daug TTK kompetencijai priskirtų teisės aktų, priimami net kelerius metus rengti ir svarstyti projektų paketai. Kaip žinoma, patvirtintas naujas Administracinių teisės nusižengimų kodeksas - dabar jau niekas nebegalės burnoti, kad Lietuvoje tebegalioja dar sovietmečiu priimtas įstatymas. Patvirtintas ir įstatymų paketas, susijęs su vidaus tarnybos statutu, reguliuojantis pareigūnų darbą, garantijas ir kita. Juokavau, kad iš trijų sesijos pradžioje numatytų TTK prioritetų du yra įgyvendinti, ir tik vienas - dėl vardų ir pavardžių rašymo lotyniškais rašmenimis - liko nepatvirtintas“, - sakė J.Sabatauskas.

Tarp aktyviausių pavasario sesijos kalbėtojų, be J.Sabatausko, yra „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas (126 kartai), opozicijos atstovė konservatorė Vida Marija Cigriejienė kalbėjo 121 kartą, jos bendražygis TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma - 107 kartus. „Tvarkiečių“ seniūnas Petras Gražulis kalbėjo 103 kartus.

Per pavasario sesiją buvo ir nemažai parlamentarų, nė karto neatvėrusių burnos arba kalbėjusių vos vieną kitą kartą. Tarp „bebalsių“ Seimo narių - „darbietė“ Vitalija Vonžutaitė. Viena Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos herojų nekalbi ne tik Seime, bet ir su žurnalistais. „Esu užimta“, – pareiškė ji, net neišklausiusi klausimo.

Nė karto šią sesiją Seime nekalbėjo ir socialdemokratas Aleksandras Zeltinis bei jo partijos bičiulis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Vos vieną kartą į diskusiją įsitraukęs konservatorius Egidijus Vareikis tvirtino kalbantis ne Seime, bet Europos Parlamente.

Seimo kanceliarijos skelbiamais statistikos duomenimis, per pavasario sesiją, trukusią nuo kovo 10-osios iki birželio 30 dienos, parlamentarai kalbėjo 4090 kartų. 345 sykius politikai pristatė įstatymų projektus ir kitus teisės aktus, klausimus dėl jų tautos išrinktieji teikė 1146 kartus. 534 kartus buvo pristatomos komisijų ar frakcijų parengtos išvados, replikos laidytos 268 sykius. Net 321 kartą parlamentarai kalbėjo dėl posėdžių vedimo tvarkos.


Šiame straipsnyje: Seimaspavasario sesijapolitika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių