Quantcast

Viceministras: ES neturėtų bijoti kelti ambicingų tikslų dėl Rytų partnerystės

  • Teksto dydis:

Būsimajame Rytų partnerystės viršūnių susitikime Briuselyje lapkričio mėnesį svarbu nubrėžti aiškią Rytų partnerystės ateitį, sako užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius.

Pasak jo, Rytų partnerystės vizija turėtų atsiliepti į valstybių partnerių bendradarbiavimo su Europos Sąjungos (ES) siekius ir aspiracijas bei skatinti bendrijos šalis tolesnėms reformoms, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

D.Skusevičius teigimu, Rytų partnerystė yra ilgalaikė politika, todėl ES neturėtų bijoti kelti sau ambicingų ilgalaikių tikslų, kurie suteikia taip reikalingas paskatas tolesnėms reformoms.

„Džiaugiantis Gruzijai ir Ukrainai suteiktu beviziu režimu bei  ES ir Ukrainos Asociacijos susitarimo ratifikavimu, svarbu ir toliau nelėtinti tempo ir išlikti ambicingiems bendradarbiaujant su Rytų partnerystės šalimis“, - sakė viceministras ES valstybių narių ir Rytų partnerių susitikime Liuksemburge.

Anot pranešimo, D.Skusevičius taip pat pažymėjo, jog plėtojant santykius su visais Rytų partneriais bei pripažįstant ir gerbiant skirtingus jų siekius ir ambicijas ES atžvilgiu, ES visgi turi būti pasirengusi glaudesniam bendradarbiavimui su tomis šalimis, kurios siekia kuo glaudesnio politinio ir ekonominio suartėjimo su ES, ir teikti plačią politinę ir finansinę paramą reformoms, susijusioms su praktiniu Asociacijos susitarimų su ES įgyvendinimu.

ES valstybių narių ir Rytų partnerių susitikime Liuksemburge buvo aptarta, kaip rengiamasi rudenį Briuselyje vyksiančiam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, aptarti Rytų partnerystės pasiekimai, sutarta dėl artimiausios trukmės tikslų toliau plėtojant Rytų partnerių santykius su ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių