Quantcast

Vėl nepradėta nagrinėti Visagino merės byla

Panevėžio apygardos teismas sprendžia, ar tinkamai surašytas kaltinamasis aktas Visagino merės Dalios Štraupaitės ir dar dviejų verslininkų baudžiamojoje byloje.

Teismo atstovė Jolita Gudelienė BNS sakė, kad ketvirtadienį į suplanuotą teismo posėdį susirinko visi proceso dalyviai, į prieš tai suplanuotus posėdžius dėl įvarių priežasčių neatvyko advokatai ir kaltinamieji.

Teisme vyko baudžiamosios bylos posėdis, tačiau byla nagrinėti iš esmės nepradėta – visų trijų kaltinamųjų gynėjai pateikė teismui prašymus grąžinti kaltinamąjį aktą ikiteisminiam tyrimui papildyti.

Tokius prašymus advokatai motyvavo tuo, kad kaltinamasis aktas surašytas skubotai, jame yra netikslumų, o tai trukdo aiškiai suprasti, kuo konkrečiai jų atstovaujami asmenys yra kaltinimai ir nuo tų kaltinimų gintis.

Teismas, išklausęs kaltinamųjų gynėjų ir prokurorės argumentus dėl kaltinamojo akto surašymo teisėtumo, turės nuspręsti, ar šis dokumentas surašytas tinkamai. Dėl to byloje paskelbta pertrauka iki gegužės 8 dienos.

Visagino merei D.Štraupaitei pateikti kaltinimai dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo, teismo sprendimo nevykdymo.

Merė kaltinama reikalavusi ir paėmusi kyšius pinigais ir paslaugomis iš įmonių vadovų, kurie siekė laimėti savivaldybės organizuojamus pirkimus. Be to, D.Štraupaitei pareikšti kaltinimai ir dėl to, kad jos nurodymu kai kurie savivaldybės darbuotojai darbo savivaldybėje valandomis atliko įvairius darbus jos pačios ir jai artimų asmenų namuose.

D.Štraupaitės baudžiamoji byla teismui perduota pernai spalį. Kartu su ja dėl prekybos poveikiu bus teisiami dviejų bendrovių vadovai –  Vilniaus statybų bendrovės „Irdaiva“ vadovas Irmantas Kubilius ir Vilniaus  medienos įmonės „Stouneta“ Gintautas Vaitiekūnas.

Įtariama, kad piktnaudžiaudama tarnyba Visagino merė pinigais bei kitomis vertybėmis ir paslaugomis galėjo gauti daugiau nei 15 tūkst. eurų vertės naudos. Visagino politikė 2015 metais kelis mėnesius buvo nušalinta nuo merės pareigų, bet vėliau Panevėžio apygardos teismas ją grąžino į pareigas.

 


Šiame straipsnyje: Dalia ŠtraupaitėVisaginasbyla

NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA   NA portretas
galit kokias norit nuotraukas dėti į laikraštį ,bet nepakeisit šios merės gabumų ,ji dirba savo miestui Visaginui ,_______ją žmonės myli ir gerbia todėl ir renka ,,,,sėkmės ,pasiknaisioti Panevėžyje ,ten Motuzai buvo užvaldė visą miestą , su savo korupciniais voratikliais ,bet nenuteisė ,nes jis buvo landsberginių gaujos iždininkas ,,,sėkmės daryk gerą ir tau bus gera ,,,,

Klaipeda

Klaipeda portretas
Nieko naujo.

Anonimas

Anonimas portretas
ne soc demonų,tai tikrai,tik gal landzbergio velnių
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių