Quantcast

Konservatoriai kratosi koalicijos su socialdemokratais

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) po antradienio konsultacijų su konservatoriais neatsisako vadinamosios plačiosios trijų partijų koalicijos, tuo metu konservatoriai sako nedirbsiantys su socialdemokratais ir koalicijoje reikalauja liberalų.

„Iš pat pradžių teigėme, kad mums tinka kaip partneriai tiek konservatoriai, tiek socialdemokratai, kadangi mūsų tikslas yra sudaryti nacionalinės vienybės Vyriausybę, atsižvelgiant į tas problemas mūsų valstybėje“, – po konsultacijų Vilniuje su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovais žurnalistams sakė LVŽS derybų grupės vadovas Povilas Urbšys.

Tačiau, anot jo, konservatoriai savotiškai kvestionuoja nacionalinės vienybės Vyriausybės sudarymo idėją. Jie esą atsisako dirbti su koalicijoje su socialdemokratais.

„Antra, viena iš privalomų sąlygų jų yra, kad dar turėtumėme kreiptis į liberalus, kaip į dar vieną galimą koalicijos partnerį, nes jie save įsivaizduoja su liberalais“, – teigė P.Urbšys.

Jis pabrėžė, kad LVŽS nemato bendro darbo su liberalais dėl nepasibaigusio ikiteisminio tyrimo, kuriame buvęs partijos vadovas Eligijus Masiulis įtariamas ėmęs kyšį.

„Ikiteisminis tyrimas dar nepasibaigęs. Ir aš nenustebsiu, kad gali būti pradėti (nauji) ikiteisminiai tyrimai po rinkimų ir galbūt atsiras dar papildomų asmenų, kuriems bus pareikšti įtarimai. Tai mums šitas dalykas kelia nerimą“, – nenorą dirbti su liberalais paaiškino P.Urbšys.

TS-LKD vadovas Gabrielius Landsbergis stebėjosi, kad P.Urbšys yra gerai informuotas apie ikiteisminį tyrimą ir sako tokios informacijos neturintis.

„Reikėtų klausti gerbiamo Urbšio, ar jis turi daugiau informacijos, ir kokiais šaltiniais jis ją gauna. Mes tokios informacijos neturime“, – teigė G.Landsbergis.

P.Urbšys užsiminė, kad per pokalbį paliesti ir valstybės vaidmens klausimai kalbant apie bankinį sektorių, apie alkoholio prekybą. Dėl LVŽS nuostatos steigti valstybines vaistines, anot jo, partija yra pasirengusi derėtis. Tuo metu partijos vadovas R.Karbauskis jau anksčiau yra užsiminęs, kad partijos siūlymas pereiti prie valstybinio monopolio alkoholio prekyboje taip pat galėtų būti derybų objektas su potencialiais koalicijos partneriais.

Politikas sako, kad konservatorių reikalavimai bus vertinami ir apie sprendimus bus informuojama po susitikimo su socialdemokratais. Dėl tolesnių derybų partnerių, anot P.Urbšio, gali būti apsispręsta jau antradienio pavakare.

„Tai gali būti pavakary, jeigu paaiškės, kad viskas, mes apsibrėžiame dėl vieno iš partnerių koalicijos, ar vis dėlto bus reikalinga papildomų konsultacijų, kad galėtumėme galutinai įsitikinti, kad mes einame link derybų. Mūsų tikslas dabar – bandyti sudaryti nacionalinę vienybės Vyriausybę, jis išlieka“, – sako LVŽS konsultacijų vadovas.

Jis taip pat tikino, kad skiriasi partijų pozicijos dėl švietimo reformos, nes konservatoriai nepritaria „valstiečių“ siekiui atsisakyti krepšelių finansavimo sistemos. Tačiau tai esą nėra kliūtis deryboms.

„Nematome problemų, galų gale dirbdami Seime galime išsaugoti tas pozicijas atskiras ir galime išsaugoti balsuodami atskiras nuomones“, – teigė P.Urbšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liepa

Liepa portretas
Kur konservatorių noras dirbti žmonėms,o ne partijai.Jaučiasi apakę nuo valdžios ir pinigų,palaikymo LRT televizijoje,seniai užsidarę savo privačiame ratelyje.Jau nekalbant,kad kas prieš juos tai tautos priešai.Po rinkimų nei vieno sakinio ką darys visų žmonių labui ir ko nedarys ką darė anksčiau blogai.O sąraše jų dauguma seni,kurie atkrito vienmandatėse apylimkėse.Tai kur jaunimas.?

Pagaliau

Pagaliau portretas
Pagaliau gal šis Seimas išspręs konservatorių su liberalais klausima amžiams-nepriimant jų į koaliciją,nes su jais neina susikalbėti, ypač suįžūlėjo jaunasis Lansbergis.Tokiu būdu pasibaigtų klano egzistavimas.Anūkas šaukia,kad visos partijos neskaidrios,kad spec.tarnybos juo(suprask neskaidriuosius)turi tikrinti,ir čia pat sako,kad geri tik liberalai.Taigi liberalų partija pati nusikalstamiausia.Masiulis paėmė šimtatūkstantinį kyšį,ir iškėlęs galvą vaikšto laisvėje.Dar neaišku,gal ir daugiau tos šutvės narių bus teisiami Konservatoriai liberalus skaito tiesiog daiktais,ir be jų negali,o pastarieji tyli,leidžia pačius žeminti.Šaunuolis Karbauskis.

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
niekaip, koncervai tiek apsidyrbe per visus savo priejimus prie valdzios, bet visvien kazkokie kvazimodai besmegeniai vistiek uz juos balsuoja??? O gal nebalsuoja o tie sukciai sufalsifikuoja balsus, nes nesinoretu tiketi kad tiek daug lietuvoj silpnaprociu...
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių