Quantcast

„Valstiečiai“ delsia: „konservatorių skandinimo planas“ – dar stalčiuje

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos atstovė Agnė Širinskienė teigia, jog iniciatyvą dėl naujo parlamentinio tyrimo dėl verslo ir politikos ryšių pasirašė per 50 Seimo narių, bet vis dar jo neregistruoja.

„Yra vasaros laikotarpis, yra išvykusių Seimo narių, kurie norėtų dar pasirašyti, todėl mes tiesiog laukiame, kada jie sugrįš, tikiuosi, kad tai įvyks apie liepos 6–7 dieną. Šiuo metu parašų yra virš penkiasdešimties gerokai, tai pakankamai registruoti nutarimą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė A. Širinskienė.

LVŽS frakcija birželio pabaigoje nusprendė atlikti naują tyrimą dėl politikos ir verslo ryšių, pratęsiant Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) darbą. Kai kurie frakcijos nariai, tarp jų NSGK vadovas Vytautas Bakas, kategoriškai pasisako prieš naują tyrimą.

V. Bakas pagrasino trauktis iš frakcijos, jei bus pradėtas, anot jo, beprasmiškas tyrimas, apie pasitraukimą kalba ir kitas narys, Justas Džiugelis, tyrimą pavadinęs „konservatorių skandinimo planu“.

LVŽS seniūnas Ramūnas Karbauskis kalbėdamas apie tyrimo klausimus minėjo automobilių prekybos, nekilnojamojo turto plėtros ir energetikos įmones vienijančią „Modus grupę“. Jos protegavimu „valstiečių“ lyderis anksčiau apkaltino buvusį premjerą konservatorių Andrių Kubilių.

Taip pat „valstiečiai“ nori tirti prezidentės susirašinėjimą su tuometiniu Liberalų vadovu, šiuo metu politinės korupcijos byloje įtariamu Eligijumi Masiuliu.

Seimas birželio pradžioje patvirtino NSGK parlamentinio tyrimo išvadas. Jomis grėsme valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui pripažintas neteisėtas Rusijos energetikos bendrovės „Rosatom“ ir lietuviško koncerno „MG Baltic“ veikimas.

Taip pat konstatuota, kad politikai, verslininkai ir žiniasklaidos atstovai siekia apeiti draudimą juridiniams asmenims finansiškai remti partijas. Tokiu atveju remiama grynaisiais pinigais, suteikiant nuolaidas, per įvairius fondus apmokant sąskaitas, užslėptą reklamą.

Anot išvadų, galiojantis viešųjų ir privačių interesų deklaravimo mechanizmas yra formalus ir proaktyviai nekontroliuojamas, atkreiptas dėmesys į neteisėto ir neskaidraus lobizmo atvejus, rašoma ir apie neteisėtą žiniasklaidos naudojimą – ji išnaudojama pasiekti sau naudingų sprendimų, proteguoti partijas, laimėti valstybės užsakymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kartu galetu paimti ir magnolija KGB sliundra

nu, nu

nu, nu portretas
gera nuotrauka, anukelis - seklys morka. Anukeli, nenusirasinek

o

o portretas
kas duobe iskase respublikonams ar ne socbriuseline ir konmafija masonu pritarimu stai kodel zydeliai siandien mandri ?.....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių