Quantcast

Valdantieji po pastabų apie Darbo kodeksą „įkando“ prezidentei

  • Teksto dydis:

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė savo pareiškimu, kad priimdamas naująjį Darbo kodeksą Seimas pademonstravo „visišką valdžios nužmogėjimą“, diskreditavo prezidento institutą, reaguoja valdantieji.

„Viešojoje erdvėje prezidentės mesti kaltinimai dėl neva „valdžios nužmogėjimo“ yra niekuo nepagrįsti, grynai emocionalūs pareiškimai. (...) Tokiuose pareiškimuose įžvelgiama ne tik vakarietiškos politinės kultūros stoka, bet ir Lietuvos žmonių klaidinimas bei skaldymas. Esame įsitikinę, kad tai diskredituoja prezidento institutą“, – skelbiama valdančiosios koalicijos vardu socialdemokratų išplatintame pareiškime.

Tiek Darbo partijos, tiek „Tvarkos ir teisingumo“ vadovai Valentinas Mazuronis bei Rolandas Paksas BNS patvirtino, kad partijos pasirašo po šiuo pareiškimu.

Pareiškime taip pat teigiama, kad šalies vadovės teiginiai, jog socialinių partnerių pasiekti susitarimai „buvo išmesti į šiukšliadėžę“, neatitinka tikrovės.

„Išties prezidentės dekretu, vetavus Seime priimtą naująjį Darbo kodeksą, grąžinamos tik 4 nuostatos, dėl kurių trišalėje taryboje buvo pasiektas kompromisas, tačiau prezidentės dekretu siūloma keisti net 14 Trišalėje taryboje pasiektų susitarimų. Kodėl prezidentė nesako, kad jos dekretu būtent ir bandoma „išmesti į šiukšlių dėžę“ jau pasiektus susitarimus ir taip artėjant rinkimams stabdyti vieną pažangiausių reformų per Nepriklausomybės laikotarpį?“ – piktinasi valdantieji.

Prezidentė D.Grybauskaitė per ketvirtadienį transliuotą interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidai „Vasara tiesiogiai su D.Žeimyte“ sakė, kad priimdamas Darbo kodeksą, kurį ji vėliau vetavo, Seimas nesiskaitė su socialiniais partneriais ir parodė nužmogėjimą.

„Būtent tai, kad nebuvo atsižvelgta į tai, kas jau buvo sutarta taip pat ir socialiniame komitete, kad buvo padaryta maksimaliai grubiai, pervažiuojant per visus socialinius partnerius, nesiskaitant su tuo, kas jau buvo pasiekta, mane tai nustebino. Tas visiškas nužmogėjimas valdžios“, – sakė šalies vadovė.

Reaguodami į prezidentės pasisakymą valdantieji taip pat sako ją demonstruojant palankumą „vienai iš Lietuvos dešiniųjų politinių jėgų“ ir siūlo „nuo tokių ir panašių subjektyvių vertinimų susilaikyti ateityje bent jau tol, kol eina prezidentės pareigas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAURAGĖS APSKRITIJE -GŪDUS SOVIETMETIS

TAURAGĖS APSKRITIJE -GŪDUS SOVIETMETIS portretas
2016 METAIS RUGPJŪČIO 1 DIENA ,PIRMADIENIS, 13 VAL. 30 MIN. TAURAGĖS RAJONO APYLINKĖS TEISME, STOTIES GATVĖ 25 A, TAURAGĖ VISAIS SOVIETINIAIS-KĖGBISTINIAIS-BRUTALIAUSIAIS BŪDAIS MELU-VALDŽIOS PAREIGŪNŲ SPAUDIMU, DOKUMENTŲ DUOMENŲ KLĄSTOJIMŲ, PILIEČIŲ BAUGINIMU, BŪS SIEKIAMA MARTYNUI VIRKIEČIUI PASKIRTĮ PSICHIATRINĘ EKSPERTIZĘ JŪSŲ DALYVAVIMAS TEISME STEBĖTOJAIS, PADĖTŲ JUMS PAMATYTI IR SUŽINOTI , KOKIE AUKŠTAS PAREIGAS UŽIMANTIS TAURAGĖS APSKRITIES VALDŽIOJE DIRBANTYS PAREIGŪNAI PRAŠO UŽGNIAUŽTI TIESOS ATSTATYMĄ , TĘSIĄ NUSIKALSTAMAS VEIKAS, SUSIDOROJA SU LIETUVOS - EUROPOS PILIEČIAIS, ŽALOJĄ SVEIKATĄ. PAGARBIAI MARTYNAS VIRKIETIS TEL. 8 614 72 396

Aleksandras

Aleksandras portretas
Pirmą kartą prezidentė pasakė tai,ko taip trokšta Lietuvos žmonės. Pagaliau nusirito mūsų Seimas iki nužmogėjimo. Jeigu tie keturi punktai neatitinka susitarimo, tai reikėjo ir juos suderinti, o ne savo nuosavas pateikti. Ne prezidentei skaičiuoti nesuderintus susitarimus (net jei vienas susitarimas paskelbtas nesuderintas), tai reiškia Seimo darbas per nieką. Ne partijai "Tvarka ir teisingumui" spręsti nesuderinamus klausimus, nes jau partijos pavadinimas įpareigoja, kad visi paskelbti kodekso punktai turi būti suderinti. Ne žeminkite savęs, savo partijos pavadinimą, kuris dabar ir taip trapus Partijos "Tvarka ir teisingumas" narys

tai kad socdemonu ,mauzeronio

tai  kad  socdemonu ,mauzeronio portretas
ar paksiaus gaujose ,butent ir formuojama tautos neapykanta ir susipriesinimas ... tai siu asilu deka priiminejamas BAUDZIAVINIS DARBO KODEKSAS --kury uzsake [ir uzmokejo] VORY V ZAKONE [verslianykai] .... jus padlos patys pagal savo sukurpta ,,,darbo kodeksa,,, lageriuose krioksit ....
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių