Quantcast

Valdantieji ieško dingsčių atstatydinti J. Petrauskienę?

Liberalų lyderis Eugenijus Gentvilas teigia manąs, kad valdantieji jau kitą savaitę, nenorėdami pripažinti, jog etatinio darbo apmokėjimo reforma yra netinkama, sieks švietimo ir mokslo ministrės atstatydinimo.

Jo teigimu, jei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažins J. Petrauskienę pažeidus įstatymą, tai bus premjerui ir valdantiesiems savotiškas išsigelbėjimo šiaudas. Liberalų lyderis mano, kad tokiu atveju valdantieji, prisidengę VTEK išvada, galės atstatydinti ministrę, nepripažindami, kad mokytojų streikus sukėlusi reforma yra bloga.

„Premjeras, nenorėdamas pripažinti, kad yra priimtas blogas įstatymas, traukia tokį atsarginį variantą - laukiame Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvados, - jeigu ji bus nepalanki dėl jos vyro gautų užsakymų per ministerijai pavaldžias įstaigas, tai ministrė turės atsistatydinti. Kitaip sakant, premjerui arba valdančiajai daugumai tai būtų išsigelbėjimo šiaudas, kad ministrė atsistatydintų, tačiau atsistatydintų ne dėl blogos reformos, o dėl jos vyro gautų užsakymų“, - penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo E. Gentvilas.

Premjerui arba valdančiajai daugumai tai būtų išsigelbėjimo šiaudas, kad ministrė atsistatydintų, tačiau atsistatydintų ne dėl blogos reformos, o dėl jos vyro gautų užsakymų.

Pasak jo, valdantieji nėra linkę prisiimti atsakomybės dėl pedagogų nepasitenkinimą sukėlusios reformos. Būtent tą, pasak jo, reikėtų daryti, jei pagrindinė J. Petrauskienės atstatydinimo priežastis būtų streikuojančių mokytojų reiškiamas nepasitikėjimas ministre.

Tačiau, pabrėžė jis, surasti pamainą J. Petrauskienei nebus lengva. Ypač jei valdantieji toliau siektų laikytis sau išsikeltų reikalavimų „profesionalų vyriausybei“. Liberalo manymu, valdantieji į ministrus siūlys kažką iš saviškių. Pasak jo, tai galėtų būti „valstiečių“ frakcijai priklausantis Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša.

Antradienį Seimas turės apsispręsti dėl opozicijos teikiamos interpeliacijos J. Petrauskienei. E. Gentvilas tvirtino, kad liberalų frakcijos balsai tikriausiai bus už ministrės interpeliaciją.

ELTA primena, kad S. Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad jei VTEK išvada patvirtins, jog švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė pažeidė įstatymą, ji turės palikti ministrės postą. Kartu jis pabrėžė, kad švietimo reformą Vyriausybė vykdys nepriklausomai nuo to, kas bus švietimo ir mokslo ministras.

VTEK yra pradėjusi tyrimą dėl J. Petrauskienės sutuoktinio įmonės „Ecotur“ laimimų pirkimų ministerijai pavaldžiose įstaigose.

Kaltinant švietimo ir mokslo ministrę nesusitvarkant su situacija švietimo srityje po etatinio mokytojų darbo apmokėjimo, opozicinės partijos yra inicijavusios J. Petrauskienei interpeliaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarp

Tarp portretas
Tar valstieciu profesionalu nerasta keliu patrulis su kolukio agronomu nusivadovavo visai o cia dar grybauskaite su linkevicium paskutines dienas jaucia ir pasirasinedami kenkejiskas konvensijas stanbulo konvensija del emigrantu konvensija vaiku konvesija jau prastumta kad tik briuselio ofisui isiteikt gal pagirs o kas bus su lietuva jiems nusispiaut kaip buvo su smetona istorija kartojasi

Jonas

Jonas portretas
Iki šiol galvojau, kad Gentvilas protingesnis. Bet čia išdėstytos mintys rodo ką kitą. Reiškia, kaip ir visi liberalai. Grybauja. Nesugeba atskirti pliuso nuo minuso. Kure daugiau 3% ar 97%?

...

... portretas
Visa tai TIK 'konservų' intrigos - KADA jie bus susodinti?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių