Quantcast

V. Vigelis paskirtas kultūros viceministru

  • Teksto dydis:

Kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis viceministru paskyrė partijos bendražygį, buvusį Švenčionių rajono merą 55 metų Vytautą Vigelį.

Kultūros ministerijoje jis pradėjo dirbti ketvirtadienį.

Naujasis viceministras kuruos regionų ir profesionalaus meno sritis, pranešė Kultūros ministerija. 

V.Vigelį į kultūros viceministro pareigas delegavo Darbo partija. 

V.Vigelis 1983 metais Lietuvos Valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultete įgijo kultūros ir švietimo darbuotojo liaudies instrumentų orkestro vadovo kvalifikaciją. Tais pačiais metais jis pradėjo dirbti Švenčionių rajono kultūros namų meno vadovu, 1983–1986 metais buvo Baliulių aštuonmetės mokyklos mokytojas, 1986 metais - Reškutėnų aštuonmetės mokyklos direktoriaus pavaduotojas, 1987–1996 metais - Švenčionėlių kultūros namų, Kultūros centro direktorius. Nuo 1996 metų V.Vigelis ėjo Švenčionių rajono savivaldybės mero pareigas, tačiau šių metų kovą vykę tiesioginiai mero rinkimai jam buvo nesėkmingi ir jis pareigas prarado.

V.Vigelis pernai liepą buvo vienas iš šešių Darbo partijos kandidatų į žemės ūkio ministrus. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) 2013-ųjų liepą buvo nusprendusi, kad jis ir Švenčionių rajono savivaldybės skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius supainiojo interesus kasmetinių atostogų metu vykdami į tarptautinę aplinkos apsaugos parodą „Pollutec Horizons 2011“ Paryžiuje, kai jų kelionės išlaidas apmokėjo Švenčionių rajono savivaldybės valdoma bendrovė „Švenčionių švara“.

2011 metų lapkritį V.Vigelis, J.Urbanavičius ir savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas skrido į Paryžių, tačiau buvo išlaipinti Varšuvoje iš orlaivio neblaivūs. Jie neva priekabiavo prie orlaivio stiuardesės bei buvo nubausti administracine nuobauda. Kalbas, kad jie galėjo būti neblaivūs ir dėl to išlaipinti iš lėktuvo, V.Vigelis neigė.

Kultūros viceministrų pareigas dar eina Romas Jarockis ir Patricija Poderytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdas

Absurdas portretas
O kodel ne i prezidetus paskyre? Reikia pirma vejais paleisti Svencioniu r., gerti, meluoti, susikrauti milijoninius turtus (gaunant tik keliu tukstanciu lt alga)- tada kelias i kulturos viceministrus, po to - i prezidentus.

Renėį

Renėį portretas
Čia jokio absurdo:juk Darbo partijoj kitokių nėra,o socdemams nėra kas daryti-reikia laikytis susitarimo nors ir su pačiu velniu,tuo labiau,kad ir kitas partneris,paksistai,panašaus lygio.O turint kiaulės akis,argi galima jausti kokį nepatogumą.

TAIGI

TAIGI portretas
Akivaizdus valdžios įžulumas. Per ateinančius Seimo rinkimus socdemai privalo būti nušluoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių