Quantcast

V. Uspaskichas: netikiu, kad V. Gapšys paėmė kyšį

  • Teksto dydis:

Darbo partijos įkūrėjas ir buvęs ilgametis lyderis Viktoras Uspaskichas sako, kad tuo atveju, jeigu prokurorai kreiptųsi dėl parlamentaro Vytauto Gapšio neliečiamybės, jis turėtų atsisakyti Seimo nario mandato ir pasitraukti iš partijos.

„Ką reiškia ginu ar neginu (V.Gapšį)? Aš neturiu nei galimybių, nei teisių, aš tik galiu patarti teisingą veiksmą padaryti - todėl, kad artėja rinkimai, taip reikia“, - BNS sakė V.Uspaskichas.

Kartu jis sako netikintis, kad V.Gapšys galėjo priimti kyšį. Į klausimus, kieno naudai V.Gapšys galėjo paimti kyšį, V.Uspakichas neatsakinėjo.

„Prokuratūra turi pasakyti, kad jai trukdo V.Gapšio mandatas jį apklausti visavertiškai, jeigu taip pasakys, tai aš vietoj V.Gapšio traukčiausi iš Seimo ir sustabdyčiau partijoje savo narystę ir tiek“, - teigė V.Uspaskichas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį paskelbė įtarianti, kad šiuo metu suimtas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis per V.Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais.

„Jūs tiesiog verčiate mane dalyvauti šitoje nesąmonėje. Aš netikiu jokiu kyšiu V.Gapšiui“, - paklaustas, ar V.Gapšys būtų galėjęs paimti kyšį be partijos vadovybės žinios, sakė V.Uspakichas.

Jis priminė, kad nebėra Darbo partijos narys, ir kartu pabrėžė nežinantis, kas partijoje bendrauja su verslininkais.

„Nežinau, aš gi ne partijos narys, pasitraukiau negrįžtamai ir apie tai esu paskelbęs“, - teigė V.Uspakichas. Jis pats sakė su koncerno „MG Baltic“ vadovu Dariumi Mockumi nebendravęs 1,5-2 metus.

Jo manymu, teisėsauga neturi rimtų priekaištų V.Gapšiui.

„Aš tikiu, kad pas jį ten nėra didelių problemų, jeigu būtų rimti dalykai, jis būtų apklaustas tomis pačiomis dienomis, kada ir Eligijus Masiulis buvo pagautas, kratos padarytos. Dabar, kaip aš suprantu, vyksta taip, kad (teisėsauga) ten popieriuką kokį suranda, ten ką nors išgirsta, ir daro papildomus poėmius ir taip toliau, bet tai toli gražu nesusiję su rimtu nusikaltimu - aš taip įsivaizduoju“, - svarstė V.Uspaskichas.

Gegužės 12 dieną sulaikytas R.Kurlianskis įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Teisėsauga įtaria, kad jis galėjo perduoti 106 tūkst. eurų kyšį ir tuometiniam liberalų lyderiui E.Masiuliui.

V.Gapšio namuose ir darbo vietoje Seime teisėsauga kratą atliko pirmadienį. Taip pat pirmadienį jis specialiuoju liudytoju apklaustas STT. Šis statusas suteikiamas esant duomenų apie galimą nusikaltimą, bet nesant galimybės pareikšti įtarimus. V.Gapšys, kaip Seimo narys, turi teisinę neliečiamybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mona mastymu tep

Mona mastymu tep portretas
Kokie ,,svaruoliai,,netiki kisiu paemimu.Kak ,kam o Viktoreliui patyleti.Ciut ne desimt metu dirbe teisininkai,reke apie dideli sukciavima staigiai pareiskia nera ikalciu.O kur dingo milijoniniai nusukti mokesciai valstybei? Manau visus tuos teisincius korupcininkus atleisti is teiseju,tegu eina seko pjauti.Oneislaikyti uz mokesciu moketoju pinigus,ir dauginti korupcininkus.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Supuvimo laipsnis: E. Masiulis ir V. Gapšys – naujosios kartos politikai. Galbūt reikia daryti išvadą, kad stambus verslas, tokie koncernai kaip „MG Baltic“ griauna visą politinę, partinę sistemą? Šitą teiginį bandoma atremti tuo, kad Lietuvoje besąlygiškas tikėjimas jaunąja politikų karta yra iš mitologijos. Tikrovėje dažnas jaunas politikas, pagal konformizmą, plėšrumą ir godumą nemažai aplenktų ne vieną politikos senbuvį. Tas tiesa. Išsigimėliai gimsta visais laikais. Negalime tačiau atmesti ir tokios galimybės, kad (kaip būdinga Rytų Europai) jaunėliai E. Masiulis ir V. Gapšys tik nešioja pinigus, o realiai tuos pinigus skirsto seniai (gal būt Mazuronis, Uspackichas, Gentvilas ir kiti mūsų politinio olimpo veikėjai), gudriai apsisaugantys nuo žymėtų eurų ir ištraukiantys karštus kaštonus iš žarijų jaunėlių rankomis. Tokiu atveju mūsų politinės sistemos supuvimo laipsnis yra ekstremalus, nes nelieka nieko. (mokslas-studijos-ekonomika)

NA NA

NA   NA portretas
kas jau kas , bet Uspaskichas žino ,kas duoda ir kas ima kyšius ,kad riedėtu Lietuvoje verslo traukinukas be raudono šviesaforo ______Gabšys per mažas sraigtelis ,kad atlikinėtu tokias svarbias atkato operacijas , nes jos tęsiasi iki viršūnėlių ,,,,sėkmės konservų gaujai mušti savo korta priešininkus :jei negavai ,tai duos ,jei nedavei ,tai atims ,,,,,sėkmės gerų intrigų ,,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių