Quantcast

V. Uspaskichas dar pasilieka galimybę varžytis dėl partijos pirmininko pareigų

  • Teksto dydis:

Kelis kartus anksčiau pareiškęs nedalyvausiantis Darbo partijos pirmininko rinkimuose, jos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas šiuo metu jau neatmeta galimybės vadovauti partijai.
Jis tvirtina, kad greičiausiai atsisakys kandidatuoti į partijos vadovus, tačiau gali ir pakeisti nuomonę.

„Greičiausiai atsisakysiu, 99 procentai“, - penktadienį BNS sakė jis.

Tačiau paklaustas, kokios aplinkybės galėtų priversti jį pakeisti poziciją, V.Uspaskichas teigė, kad tai būtų suvažiavimo delegatų palaikymas.

„Sutikčiau veikti tik su ta sąlyga, jeigu tai būtų šimtaprocentinis palaikymas“, - tvirtino politikas.

Pasak jo, per suvažiavimą jis išdėstysiąs savo sąlygas, „kaip turi dirbti partija, komanda, kaip ji turi vykdyti pažadus rinkėjams“.

„Darbietis“ kritikavo savo kolegas Seimo frakcijoje, kad šie per dvejus su puse metų, kai yra valdančiojoje daugumoje, nepateikė parlamento rezoliucijos projekto Vyriausybei dėl minimalaus darbo užmokesčio (MMA) didinimo iki 437 eurų.

2012 metų Seimo rinkimų kampanijos metu Darbo partija žadėjo pakelti MMA būtent iki šios sumos (1509 litų).

Tokios rezoliucijos projektas keturių Seimo „darbiečių“ buvo įregistruotas ketvirtadienį.

Darbo partijos pirmininko rinkimai šeštadienį vyks Kėdainiuose per suvažiavimą. Kandidatais į vadovus taip pat iškelta socialinės apsaugos ir darbo Algimanta Pabedinskienė, Seimo nariai Saulius Bucevičius, Valentinas Bukauskas, Kęstutis Daukšys, Vytautas Gapšys, Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Audronė Pitrėnienė, Mečislovas Zasčiurinskas, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, buvęs Seimo narys ir buvęs Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus bei jo žmona Živilė Pinskuvienė.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė iš „darbiečių“ pirmininkų atsistatydino kovą, motyvuodama prastais savivaldos rinkimų rezultatais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių