Quantcast

V. Pranckietis: „valstiečių“ frakcija palaikys urėdijų pertvarką

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija vieningai palaikys Vyriausybės siūlymą dešimtis miškų urėdijų sutelkti į vieną valstybinę įmonę.

„Jau šiandien galėčiau sakyti, kad iš valstiečių ir žaliųjų frakcijos išeisime su vieninga nuomone ir manau, kad nebus didelių problemų dėl Vyriausybės sprendimo palaikymo dėl miškų reformos“, - Žinių radijui trečiadienį sakė V.Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, vienos įmonės sukūrimas „nuimtų dideles įtampas ir interpretacijas apie neskaidrius procesus miškų sistemoje“.

Dabar visus valstybinius miškus valdo Generalinė miškų urėdija ir 42 pelno siekiančios miškų urėdijos. Jos turi įmonių statusą. „Valstiečių“ deleguotas aplinkos ministras Kęstutis Navickas sausio mėnesį pranešė apie planus įsteigti vieną valstybės įmonę „Lietuvos valstybiniai miškai“. Pagal įstatymo projektą, taip pat būtų steigiami 25 valstybės įmonės teritoriniai padaliniai.

Ministerija teigia, kad urėdijų sujungimas į vieną įmonę leis efektyviau naudoti valstybinių miškų turtą. Anot Vyriausybės atstovų, vienoje įmonėje centralizuojant bendrąsias administracines funkcijas ir sumažinus teritorinių padalinių skaičių, kasmet būtų sutaupyta po 10 mln. eurų įmonės lėšų ir iki 3 mln. eurų iš valstybės biudžeto.

Kritikai reformą vadina skubota. „Valstiečių“ atstovė Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė Virginija Vingrienė prieš kelias dienas pareiškė, kad urėdijų sujungimas į vieną įmonę neatneš skaidrumo, o gali tik paskatinti valstybinių miškų privatizaciją. Jos teigimu, įgyvendinus reformą stambioms įmonėms miškų įsigijimas taps gerokai pigesnis, o smulkios regioninės įmonės gali būti sužlugdytos.

Urėdijų reformą taip pat kritikuoja kai kurie socialdemokratai, tuo tarpu opoziciniai konservatoriai žada paremti Vyriausybę.

V.Pranckietis trečiadienio interviu sakė, kad V.Vingrienės nuomonė yra „vienetinė“ ir sakė dar sieksiąs ją įtikinti reformos nauda. Seimo vadovas taip pat padėkojo konservatorių lyderiui Gabrieliui Landsbergiui už viešai deklaruojamą paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių