Quantcast

V. Pranckietis su Lenkijos Senato vadovu aptarė bendrus infrastruktūros projektus

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis penktadienį su Lietuvoje viešinčiu Lenkijos Senato pirmininku Stanislawu Karczewskiu (Stanilavu Karčevskiu) aptarė galimybę atnaujinti dišalės parlamentinės asamblėjos veiklą.

Šio Lietuvos ir Lenkijos parlamentarų bendradarbiavimo formato veikla įšaldyta 2009 metais Lenkijos politikų iniciatyva. Tuo metu Varšuva ėmė griežtai kritikuoti Lietuvą dėl lenkų tautinės bendrijos situacijos.

Tačiau pastaruoju metu santykiai šyla, S. Karczewskis – jau ketvirtasis aukštas lenkų pareigūnas, per vasarį-kovą apsilankęs kaimyninėje Lietuvoje.

„Tai reiškia viena – su artimiausia kaimyne plėtojame šiltus santykius, o atsižvelgiant į Rusijos informacinį ir kibernetinį priešiškumą bei karinę agresiją Ukrainoje, tai yra itin svarbu ir naudinga Lietuvai“, – Seimo ryšių su visuomene skyriaus pranešime cituojamas V. Pranckietis.

Vasario viduryje Lietuvoje lankėsi Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda), praėjusią savaitę – Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) ir Lenkijos Seimo pirmininkas Marekas Kuchcinskis.

Lenkijos Senato pirmininkas atvyko į Lietuvą lenkų tautinės bendrijos kvietimu.

Lietuvai yra svarbi Lenkijos parama, siekiant sinchronizuoti elektros tinklus su Vakarų Europa ir sustiprinti gynybos pajėgumus. Lenkija siekia Lietuvos paramos ginče su ES dėl prieštaringos teismų reformos ir nori užtikrinti geras sąlygas naftos perdirbimo gamyklą Mažeikiuose valdančiam koncernui „Orlen“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Su lenkais kažką bendrai padaryt - "Misija neįmanoma".

viskas

viskas portretas
tik del ivaizdzio juk jie visi panasus sedintys aukstose kedese mulkina visus nieko nedarydami tik tuscios kalbos daugiau nieko ir pinigai ir p.........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių