Quantcast

V. Pranckietis siūlosi būti tarpininku premjero ir prezidentės konflikte

Augant įtampai tarp premjero Sauliaus Skvernelio ir prezidentės Dalios Grybauskaitės, Seimo pirmininkas sako siūlęsis tapti tarpininku, kad, pasak jo, žmonės matytų vientisą ir nesusipriešinusią valdžią.

Seimo vadovas Viktoras Pranckietis, komentuodamas pastaruosius Vyriausybės ir Prezidentūros ginčus, teigia, kad Lietuvos demokratijai nėra į gera tai, kad aukščiausi šalies vadovai konfliktuoja. Todėl, tvirtino jis, siekdamas normalizuoti santykius tarp atskirų valdžios šakų jis siūlėsi tapti mediatoriumi.

„Aš siūliausi ir vienai, ir kitai pusei netiesiogiai būti mediatoriumi, kad būtų galima tuos santykius normalizuoti. Žmonės nori valdžią matyti vientisą, nesuskaidytą, nesusipriešinusią, ir šiuo keliu turėtume eiti ir ateityje. Mes turime žmonėms suteikti daugiau pasitikėjimo valdžia, o ne skaldantis ją menkinti“, - „Žinių radijui“ aiškino V. Pranckietis.

Mes turime žmonėms suteikti daugiau pasitikėjimo valdžia, o ne skaldantis ją menkinti.

Seimo vadovas neatsakė, ar, jo nuomone, premjeras ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tikslingai siekia susipriešinimo su prezidente. Ar valdančiųjų lyderiai elgiasi sąmoningai, V. Pranckietis ragino klausti jų pačių.

„O dėl taktikos tai reikėtų klausti tų žmonių, kurie tą taktiką naudoja“, - apibendrino V. Pranckietis.

Pastarąją savaitę prezidentė D. Grybauskaitė LRT laidoje „Savaitė“ sukritikavo Seime patvirtintą biudžetą ir teigė iš valdančiųjų pasigendanti rimtų reformų, o Vyriausybės sprendimus dėl streikuojančių mokytojų laikanti arogantiškais.

Tuo tarpu atsakydamas į tai prezidentei, S. Skvernelis pareiškė, kad D. Grybauskaitė elgiasi veidmainiškai ir bruka „fasadinį vaizdą“.

Premjeras teigė, kad prezidentės išsakytoje kritikoje, jog Vyriausybė yra pernelyg arogantiška, nemato nieko naujo. Jo teigimu, taip tiesiog bandoma iš valdančiosios daugumos padaryti „monstrą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Suprantu Pranckietį.Vienas Skvernelis prezidentės neįveiks,todėl pulti reikia visam kolchozui.

Jolanta

Jolanta portretas
Dievulėliau, atsirado tarpininkas, krisk negyvas ir kam to reikia, jam reikia savo problemas spręsti, o tai per visą mokytojų streiko laikotarpį tylėjo, kaip žuvis,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių