Quantcast

V. Pranckietis: M. Majauskas privalo gintis

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis prakalbo apie laikinąją tyrimo komisiją seksualiniu priekabiavimu kaltinamam konservatoriui Mykolui Majauskui. Seimo Pirmininko nuomone, M. Majauskas privalo apsiginti šioje situacijoje, jeigu iš tikrųjų yra nekaltas.

„Kiekvienas žmogus turi teisę į gynybą. Turime suteikti ir šiuo atveju jam teisę pasisakyti“, - pabrėžė V. Pranckietis.

Anot Seimo Pirmininko, konservatoriaus sprendimas skatinti galimas aukas toliau reikšti kaltinimus yra nevykęs, nes taip pats, jei yra nekaltas, tampa auka.

„Bet turbūt skatindamas aukas netylėti jis šiuo atveju pats tampa auka. Ir jeigu jis tampa auka, tai - neteisėta. Tada jis privalo gintis. Tai neįsivaizduočiau kitokios situacijos“, - kalbėjo Seimo Pirmininkas.

V. Pranckietis apgailestavo, kad tokie kaltinimai mesti Seimo nariui. Anot jo, tai labai kenkia Seimo reputacijai ir dėl to, kad ketinimai mažinti Seime buriamas specialiąsias komisijas liks netesėti. Tačiau, primindamas istoriją, kai buvęs Seimo narys Kęstutis Pūkas buvo kaltinamas seksualiniu priekabiavimu, teigė, kad dvigubų standartų negali būti.

Seimo Pirmininkas „Žinių radijui“ kalbėjo, kad M. Majausko kaltinimai nebus padėti į šoną ir tikrai bus sprendžiami Seime. Anot V. Pranckiečio, M. Majauskas, nesugebėjęs savęs apginti, privalės trauktis iš Seimo.

„Jeigu tai yra tiesa, kas yra kalbama, tai neabejoju, kad Seimo narys turėtų apsispręsti dėl savo ateities“, - pabrėžė V. Pranckietis.

Antradienį M. Majauskas sulaukė kaltinimų dėl galimai netinkamo jo seksualinio elgesio su tik ką pilnametystės sulaukusia moksleive.

Kaltinimus konservatorius neigia.

Iš karto po paviešintų kaltinimų M. Majauskas antradienį išplatintu pranešimu spaudai informavo stabdąs narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje, „kol bus išsklaidytos visos abejonės“. Jis taip pat ketina pasitraukti iš Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininko pareigų.

Seksualiniu priekabiavimu apkaltintas M. Majauskas sako kol kas nesvarstąs galimybės trauktis iš Seimo.

Faktams pasitvirtinus grėstų apkalta

Jeigu faktai apie galimą seksualinį priekabiavimą pasitvirtintų, Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis mano, kad apkalta Seimo nariui konservatoriui Mykolui Majauskui yra neišvengiama.

„Jeigu pasitvirtintų faktai, tai manau, kad apkalta yra neišvengiama, kito kelio čia nėra“, - trečiadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Jis prakalbo apie laikinąją tyrimo komisiją seksualiniu priekabiavimu kaltinamam konservatoriui M. Majauskui.

Į klausimą, kaip bus vertinama M. Majausko situacija, nes kalbama apie jo elgesį, kai jis dar nebuvo Seimo narys, V. Pranckietis akcentavo parlamentaro reputaciją.

„Čia sudėtingesnis klausimas, bet mes turbūt neabejotume, kad tai jau nebebūtų pataisoma reputacija, o be reputacijos Seime žmogui yra sudėtinga dirbti“, - svarstė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas neabejoja, kad Seime atsiras iniciatyvų sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl M. Majausko.

„Neabejoju, kad turbūt bus tokių iniciatyvų sudaryti darbo grupę išsiaiškinti, patvirtinti arba paneigti tiems faktams, kurie iškilo į viešumą. Aš palaikyčiau tokią iniciatyvą, norėčiau, kad būtų vienareikšmiškai vertinama kaip anksčiau vertinome vieną Seimo narį, taip pat ir čia analogija“, - sakė V. Pranckietis.

Į klausimą, ar M. Majauskas iš Seimo turėtų pasitraukti, jeigu faktai pasitvirtintų, Seimo Pirmininkas sakė neabejojantis, kad „jis pats turėtų pasirinkti tokį kelią“.

„Šiandien atrodo, jis yra kitokioje pozicijoje, kitaip lyg tai kalba, negu kad vakar kalbėjo, tai aš nežinau, kur yra tiesa, ir komisija turėtų atsakyti, kokia yra tiesa. (...) Komisija turi teisę užduoti abiem pusėms klausimus“, - sakė V. Pranckietis.

Jis apgailestavo, kad nukentės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos reputacija.

„Partijai kenkia tokie dalykai, ir, šiuo atveju, viso Seimo reputacijai taip pat kenkia. Aš labai nenorėčiau, kad tokie dalykai čia būtų, bet jie atsitinka“, - sakė V. Pranckietis.

Jo nuomone, konservatoriams yra sudėtinga situacija. „Užjausti turbūt reikėtų juos“, - sakė jis.

Prokuratūra nagrinėja G. Landsbergio pareiškimą

Generalinė prokuratūra nagrinėja opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovo Gabrieliaus Landsbergio pareiškimą dėl paviešinto merginos liudijimo apie galimą konservatoriaus Seimo nario Mykolo Majausko nederamą seksualinį elgesį.

„Patvirtinu, kad pareiškimas yra gautas ir jis bus nagrinėjamas nustatyta tvarka“, – trečiadienį BNS sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Pareiškime prokuratūrai G. Landsbergis nurodo, kad tokiu atveju, jeigu veika turi didelę visuomeninę reikšmę, tai baudžiamąjį procesą dėl šios veiklos turi teisę pradėti ir prokuroras, nepriklausomai nuo to, ar yra nukentėjusiojo skundas.

„Šis atvejis neabejotinai turi didelę visuomeninę reikšmę, nes kalbame apie Seimo narį, todėl yra būtinas prokuroro tyrimas ir išaiškinimas, ar šis asmuo gali būti kaltinamas atlikęs nusikalstamą veiką“, – sako G. Landsbergis.

Jis taip pat nurodo, kad tokio pobūdžio įtarimai turi būti tiriami nedelsiant ir atsakyta į visus visuomenei kylančius klausimus.

„Vertinu vienareikšmiškai neigiamai, tik tiek, kad M. Majauskas parekomenduotas skubiai sustabdė narystę partijoje. Šiuo metu rengiu kreipimąsi į Generalinę prokuratūrą ir prašau prokuratūros įvertinti teisiškai šį reikalą. Tas atsakymas nepaprastai svarbus. Žinant jį tada lengvesnis ir moralinis vertinimas“, - BNS antradienį sakė G. Landsbergis.

Klausiamas, ar M. Majauskas turėtų trauktis iš Seimo buvusio parlamentaro Kęstučio Pūko pavyzdžiu, G. Landsbergis siūlė pirmiausia to klaust paties M. Majausko.

„Į šį klausimą geriausiai atsakytų pats, nes tai moralinio vertinimo pusė. K.Pūko situacija siejasi būtent su teisiniu vertinimu, prokuratūros pradėtas tyrimas nurodė, kad buvo naudojamasi galingesnio žmogaus pozicija. (...) Aš neabejoju, kad jis (M. Majauskas - BNS) turės atsakymą į šį klausimą. Aš būčiau linkęs sulaukti atsakymo iš institucijų, į kurias kreipiuosi“, - sakė konservatorių lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kas gali paneigt, kad Mykolukas - užsimaskavęs gėjus, ir žmona jam buvo tik maskuotė; ir tos jaunutės tebuvo su žmona suderintos gydymosi pastangos... deja. TIK - dabar laikai pasikeitė, ir gėjų judint NIEKAIP negalima... nors 'konservams' tokie ir labai nepatinka.

kad

kad portretas
tas veikėjas ieško mergų, dulkinasi tai manyčiau normalu, bet, kad lygiagrečiai gyvena su šeima, vaikais, tai jau yra sugedimas, jis niekada nebus pilnavertis, rimtas šeimos vyras ir bus keistas visur kitur

atėjo laikas visuomenei ginti normalius vyrus

atėjo laikas visuomenei ginti normalius vyrus portretas
nes jie jau apsiginti nebemoka,- nieko nusikalstamo nepadarę, aiškinasi, mekena, stradalina. Tokioje iškreiptoje situacijoje barakudos bus ant bangos, puldinės iš pasalų ir mėgausis nesąžiningų žurnaliūgų suteikta galia.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių